Έρευνα για καλλιέργειες αμπελιών στον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής

74
Έρευνα για καλλιέργειες αμπελιών

Έρευνα για καλλιέργειες αμπελιών στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής

Ο Δήμος Βισαλτίας με δελτίο τύπου ενημερώνει ότι συνεχίζεται η αρχαιολογική έρευνα στην αρχαία πόλη της Τερπνής από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών σε συνεργασία με την Γαλλική Σχολή Αθηνών και την υποστήριξη του Δήμου.

Περισσότερα στο σχετικό δελτίο τύπου, με ημερομηνία Τρίτη 18 Ιουλίου 2023, που αναφέρει:

Έρευνα στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής για καλλιέργειες αμπελιών στην αρχαιότητα

Συνεχίζεται το πρόγραμμα της αρχαιολογικής έρευνας στην αρχαία πόλη της Τερπνής (θέση Παλαιόκαστρο), το οποίο υλοποιείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών σε συνεργασία με την Γαλλική Σχολή Αθηνών, με την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Βισαλτίας.

Snack Bar - Ψητοπωλείο
 “ο ΤΟΛΗΣ”
Νιγρίτα-Τηλεπαραγγελίες
6989447710 & 2322770770

Σε αυτό το στάδιο της έρευνας έγινε λήψη δείγματος από το έδαφος της περιοχής για να εξακριβωθεί, μετά τις χημικές αναλύσεις, η σύσταση και η ποιότητά του. Σύμφωνα με αυτό θα διαπιστώσουν αν στην αρχαιότητα καλλιεργούνταν αμπέλια ή άλλου είδους καλλιέργειες και τι μορφή είχαν τα χωράφια.

​Καφέ Ουζερί
"Ο Λεωνίδας"
Νιγρίτα - Σερρών
6977453413 - 2322023744

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για πενταετές πρόγραμμα αρχαιολογικής έρευνας (2022 – 2026), εγκεκριμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η ανασκαφή θα συνεχιστεί φέτος μετά το τέλος Αυγούστου.

Κλείνει το άρθρο “Έρευνα για καλλιέργειες αμπελιών στον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής” με την ενημέρωση ότι πολλά στοιχεία για τον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής μπορείτε να βρείτε στο blogspot του psterpnis στην ενότητα “ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΡΠΝΗΣ” και στην ιστοσελίδα μας στην ενότητα “ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ“.