Ήρθι Λάζαρους ήλθαν τα Βάγια

   Ήρθι Λάζαρους ήλθαν τα Βάγια.

   Σήμερα στην Τερπνή αναβίωσε το έθιμο του ΛΑΖΑΡΟΥ με επιτυχία για μια ακόμη χρονιά. Τα κορίτσια οι “Λαζαρίνες”, μάζεψαν λουλούδια με τα οποία στόλισαν τα καλαθάκια τους αλλά και τα μαλλιά τους και μαζί με τα μικρά αγόρια τους “Λάζαρους” γέμισαν την πλατεία της Τερπνής με χαρούμενες φωνούλες και τραγούδια. Μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία, κρατώντας τα στολισμένα , λουλουδιασμένα καλαθάκια τους, πήγαν σε όλα τα σπίτια του χωριού απ’ άκρη σε άκρη, τραγουδώντας τα κάλαντα του Λαζάρου.

  Φυσικά οι μικρές Λαζαρίνες δεν παρέλειψαν να τραγουδήσουν αλλά και να χορέψουν τα κάλαντα και στη Μονάδα   Ηλικιωμένων “Αλκμήνη” στην Τερπνή. Εκεί περίμεναν οι ηλικιωμένοι με ανυπομονησία, για να χαρούν τα μικρούλια και να πλημμυρίσει ο χώρος με χαμογελαστά πρόσωπα και όμορφες φορεσιές. Πολύ θερμή ήταν η φιλοξενία, όπως πάντα άλλωστε, από τους ανθρώπους της μονάδας “Αλκμήνη”.

"Ο Λεωνίδας"
Καφέ - Ουζερί - Μεζεδοπωλείο
Νιγρίτα  Τηλέφωνο: 2322 023744
Οι Λαζαρίνες της ΤερπνήςΉρθι Λάζαρους ήλθαν τα βάγια
ήρθι η Κυριακή που τρων τα ψάρια
Σήκου Λάζαρι κι μη κοιμάσι 
ήρθι η μάνα σου από την πόλη
………………………………
 
Το έθιμο της Λαζαρίνας αναβιώνεται για 17η χρονιά στην Τερπνή από το Σύλλογο Γυναικών και είναι συνέχεια αρχαίων εθίμων, αφού υπάρχει άμεση σχέση με τα σημερινά κάλαντα και τα έθιμα της αρχαίας Ελλάδας.
    Το σίγουρο είναι πως στην Τερπνή το έθιμο θα συνεχίσει να αναβιώνεται όπως γίνεται εδώ και δυόμισι αιώνες.

Snack Bar - Ψητοπωλείο “ο ΤΟΛΗΣ”

Νιγρίτα - Τηλεπαραγγελίες: What's Up 6989447710 & 2322770770     Περισσότερα ΕΔΩ

G. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός