ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΑπαγόρευση αλιείας σε ποτάμια της ΠΚ Μακεδονίας για το 2024

Απαγόρευση αλιείας σε ποτάμια της ΠΚ Μακεδονίας για το 2024

Απαγόρευση αλιείας σε ποτάμια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2024

Ο Αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), κ. Γεώργιος Κεφαλάς, έχοντας υπόψη της παρακάτω διατάξεις:
1. Τις δ/ξεις του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α ́/07-06-2010) ………
2. ……………
6. ……………
7. Τις εισηγήσεις των Τμημάτων Αλιείας των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Π.Ε. της Π.Κ.Μ. και της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Αλιείας της Μ.Ε.Θ., για την ανάγκη προστασίας της αναπαραγωγής των ιχθύων και των λοιπών υδρόβιων οργανισμών που διαβιούν στα εσωτερικά ύδατα της Π.Κ.Μ.

Αποφασίζει

α. Την απαγόρευση ενάσκησης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο, για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών αυτών, στους ποταμούς Αξιό, Αλιάκμονα, Γαλλικό, Εδεσσαίο, Αλμωπαίο, Στρυμόνα, Λουδία, ποτάμι Γουμένισσας, Γοργόπης, Κοτζά ντερέ και Αγγίτη μέχρι τα όρια με το Νομό Δράμας (θυρόφραγμα οικισμού Συμβολής) και σε όλους τους παραποτάμους, χειμάρρους, ρυάκια, γεωφράγματα και υδάτινα κανάλια αυτών καθώς και σε όλα τα λοιπά ρέοντα ύδατα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής λίμνης Άγρα, από Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 12 π.μ. μέχρι και την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 και ώρα 12 π.μ.

β. Κατά παρέκκλιση της παρούσας, επιτρέπεται η διενέργεια δειγματοληψίας για ερευνητικούς σκοπούς από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της ΠΚΜ, Ερευνητικά Ιδρύματα ή Πανεπιστήμια, μετά από σύμφωνη γνώμη των οικείων Τμημάτων Αλιείας των ΠΕ, σύμφωνα με τις διατάξεις περί προστασίας της άγριας πανίδας και χλωρίδας.

γ. Τα Τμήματα Αλιείας των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων της Π.Κ.Μ. και της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Αλιείας της Μ.Ε.Θ. παρακαλούνται για την κοινοποίηση και παροχή σχετικών οδηγιών, με κάθε πρόσφορο μέσο, στην περιοχή ευθύνης τους (διαδίκτυο, πίνακες ανακοινώσεων, Ο.Τ.Α., Αστυνομικές Αρχές, Δασικές Υπηρεσίες κλπ.), για την εφαρμογή της παρούσας.

δ. Οι παραβάτες θα διώκονται και θα τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις  του νόμου 2040/1992 άρθρο 9, παρ. 283, ΦΕΚ 70/Α’/1992.

ε. Αρμόδιοι για την τήρηση – εφαρμογή της παρούσας είναι οι Αστυνομικές Αρχές και οι Δασικές Υπηρεσίες στην περιοχή αρμοδιότητάς των.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

7η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 11 Μαΐου, 2024 20:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα