Απαγόρευση των πανηγυριών στο Δήμο Βισαλτίας και όχι μόνο

Απαγόρευση των πανηγυριών στο Δήμο Βισαλτίας και όχι μόνο ….

Με σημερινό, Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, δελτίο τύπου ο Δήμος Βισαλτίας ενημερώνει ότι λόγω μικρού ποσοστού εμβολιασμού στην Περιφερειακή Ενότητα των Σερρών απαγορεύεται η διενέργεια πανηγυριών και στις θρησκευτικές τελετές θα ισχύει η αναλογία ενός ατόμου ανά 10 τ.μ.

Περισσότερα για την απαγόρευση των πανηγυριών στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου που αναφέρει:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕΡΡΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΧΑΜΗΛΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

"Ο Λεωνίδας"
Καφέ - Ουζερί - Μεζεδοπωλείο
Νιγρίτα  Τηλέφωνο: 2322 023744

Εκδηλώσεις εμποροπανήγυρης Ηράκλειας 2019Σύμφωνα με το ΦΕΚ3066/09.07.2021 ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΩΝ στις Περιφερειακές Ενότητας στις οποίες το ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού μετά την πάροδο 14 ημερών από την πρώτη δόση ΔΕΝ υπερβαίνει το πενήντα τις εκατό (50%), βάση των στατιστικών στοιχείων που αναρτώνται στον επιδημιολογικό χάρτη στην ιστοσελίδα https://covid19.gov.gr/covid-map.

Με βάση το ποσοστό εμβολιασμών στην Περιφερειακή Ενότητα των Σερρών η απαγόρευση ισχύει και για τον Δήμο Βισαλτίας.

Όσον αφορά στις θρησκευτικές τελετές, σύμφωνα με το ίδιο ΦΕΚ (3066/09.07.2021) στους εξωτερικούς χώρους επιτρέπεται η αναλογία ενός (1) ατόμου ανά 10τ.μ. με απόσταση τουλάχιστον δύο (2) μέτρα μεταξύ τους και χρήση διπλής μάσκας ή μίας τύπου Ν95, με ευθύνη των οικείων θρησκευτικών αρχών.

Κλείνει το άρθρο με την ενημέρωση ότι στις 20 Ιουλίου έχουμε το πανηγύρι της Βέργης (Προφήτης Ηλίας) και στις 26 Ιουλίου στην Αγία Παρασκευή όπου πανηγυρίζει η ομώνυμη εκκλησία. 

Snack Bar - Ψητοπωλείο “ο ΤΟΛΗΣ”

Νιγρίτα - Τηλεπαραγγελίες: What's Up 6989447710 & 2322770770     Περισσότερα ΕΔΩ

Υ.Γ (Τετάρτη 14/7/2021).
Με δήλωση του ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει ότι αλλάζουν όλα τα παραπάνω και θα γίνουν κανονικά !!!
Η δήλωση αναφέρει:
“Για τα πανηγύρια καταργείται ο όρος συμπλήρωσης κατά τόπον εμβολιαστικής κάλυψης.
Στο εξής επιτρέπονται με τους γενικούς όρους που αφορούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του ιού, ιδίως σε σχέση με τη λειτουργία υπαίθριων αγορών και την καθήμενη μόνο διασκέδαση”.

X. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός