ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΑποκαλυπτήρια της προτομής αείμνηστου Δημητρίου Αναστασιάδη

Αποκαλυπτήρια της προτομής αείμνηστου Δημητρίου Αναστασιάδη

Αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Δημητρίου Αναστασιάδη

Τερπνή 29 Ιανουαρίου 2024

Πραγματοποιήθηκαν παρουσία του δεσπότη και των πατέρων των εκκλησιών του δήμου μας, βουλευτών, του αντιπεριφερειάρχη, των αρχών του δήμου Βισαλτίας και της Κοινότητας Τερπνής, της οικογένειας Αναστασιάδη, των συλλόγων και πλήθους κόσμου, σήμερα παραμονή της γιορτής των Τριών Ιεραρχών στις 17:30 στην πλατεία της Τερπνής τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μεγάλου ευεργέτη της Τερπνής και όλου του νομού, Δημητρίου Αναστασιάδη.

Την ημέρα που επιλέχτηκε για τα αποκαλυπτήρια της προτομής, πανηγυρίζει και ο ναός των Τριών Ιεραρχών, που έκτισε στην Τερπνή ο Δημήτριος Αναστασιάδης και εγκαινιάστηκε στις 6 Μαΐου του 2001 με βυζαντινή λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Την προτομή φιλοτέχνησε ο γλύπτης Άρης Κατσιλάκης καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η προτομή ήταν μία αρχική πρωτοβουλία του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσ/κης, σε συνεργασία με την κοινότητα και τους τοπικούς συλλόγους. Ο δήμος μας με θέρμη ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Τερπνής.  Η κοινότητα προώθησε το αίτημα στο δήμο, που έγινε αποδεκτό από τον τέως δήμαρχο κ. Μασλαρινό Αθανάσιο, με τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμος Βισαλτίας ήταν αυτός που ανέλαβε και εξ΄ ολοκλήρου τα έξοδα κατασκευής και τοποθέτησης της προτομής.

Snack Bar - Ψητοπωλείο
 “ο ΤΟΛΗΣ”
Νιγρίτα-Τηλεπαραγγελίες
6989447710 & 2322770770

Τοποθετήθηκε η προτομή του μεγάλο ευεργέτη Δημητρίου Αναστασιάδη σε περίοπτη θέση στην είσοδο της πλατείας της Τερπνής, ώστε να είναι εμφανής από τον κεντρικό ομώνυμο δρόμο, ο οποίος κεντρικός δρόμος έχει και το όνομά του από τις 25 Οκτωβρίου 2009 που έγινε η μετονομασία του μετά από πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής.

Την παρουσίαση των αποκαλυπτηρίων έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών κ. Νούλης, ο οποίος αναφέρθηκε όπως και οι επόμενοι ομιλητές στο έργο του Δημητρίου Αναστασιάδη.
Στους λόγους τους η νέα δήμαρχος κ. Βάνα Πλιάκου, όπως και ο πρόεδρος της Τερπνής κ. Ντούλας Γιάννης, οι οποίοι και έκαναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής, τόνισαν τις πολλές και μεγάλες ευεργεσίες του αείμνηστου Τερπνιώτη βιομηχάνου Δημητρίου Αναστασιάδη.

​Καφέ Ουζερί
"Ο Λεωνίδας"
Νιγρίτα - Σερρών
6977453413 - 2322023744

Εκ μέρους της οικογένειας Αναστασιάδη ανέβηκε στο βήμα και μίλησε η πρόεδρος της FIBRAN κ. Μαρία Αναστασιάδου, κόρη του Δ. Αναστασιάδη, η οποία φανερά συγκινημένη τόνισε ιδιαίτερα τη μεγάλη αγάπη που είχε ο πατέρας της για την Τερπνή και τους κατοίκους της.

Η Τερπνή δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει το μεγάλο της ευεργέτη, ούτε αυτά που με τόση αγάπη έχουν προσφέρει στον τόπο τους ο Δημήτριος Αναστασιάδης και η οικογένειά του.

Κλείνει το άρθρο “Αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Δημητρίου Αναστασιάδη” με την ενημέρωση ότι, όταν “κατέβουν” οι φωτογραφίες, όλο το φωτογραφικό υλικό θα υπάρχει ΕΔΩ.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

26η Αγωνιστική
Κυριακή 03 Μαρτίου, 2024 19:30
25η Αγωνιστική
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, 2024 20:00 location
Ζωντανά
0 - 0
24η Αγωνιστική
Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, 2024 19:30 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα