Αρχαιολογικός χώρος Τερπνής σημαντικές επισκέψεις και προοπτικές συνέχισης νέας έρευνας

Αρχαιολογικός χώρος Τερπνής σημαντικές επισκέψεις και προοπτικές συνέχισης νέας έρευνας

Με δελτίο τύπου ο Δήμος Βισαλτίας ενημερώνει για την επίσκεψη της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, της Διευθύντριας της Γαλλικής Σχολής Αθηνών και της Διευθύντριας Σπουδών για την Αρχαιότητα και το Βυζάντιο, της Γαλλικής Σχολής Αθηνών στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής, με τη συνοδεία του Δημάρχου.
Μετά τη επίσκεψη έγινε σύσκεψη των παραπάνω στο δημοτικό μέγαρο, με θέμα την συνέχιση των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής.

Περισσότερα στο σχετικό δελτίο τύπου:

Η Διευθύντρια της Γαλλικής Σχολής Αθηνών και η Διευθύντρια Σπουδών για την Αρχαιότητα και το Βυζάντιο της Γαλλικής Σχολής Αθηνών στον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής

2η Ανθοκομική Έκθεση
Δήμου Βισαλτίας
Από 5/4/2023 έως 9/4/2023
Περισσότερα ...
​Καφέ Ουζερί
"Ο Λεωνίδας"
Νιγρίτα - Σερρών
6977453413 - 2322023744

Τον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής και τον Μακεδονικό Τάφο επισκέφθηκε η Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Δημητρία Μαλαμίδου συνοδευόμενη από την Διευθύντρια της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, Véronique CHANKOWSKI και την Διευθύντρια Σπουδών για την Αρχαιότητα και το Βυζάντιο της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, Laurianne MARTINEZ-SÈVE, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Βισαλτίας Αθανάσιου Μασλαρινού.
Μετά από ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο ενημερώθηκαν από την κυρία Μαλαμίδου και την ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου Ευαγγελία Μπάτσιου.

Snack Bar - Ψητοπωλείο
 “ο ΤΟΛΗΣ”
Νιγρίτα-Τηλεπαραγγελίες
6989447710 & 2322770770

Ακολούθησε συνάντηση στο γραφείο του κυρίου Μασλαρινού, όπου συζητήθηκε διεξοδικά η προοπτική της συνέχισης της αρχαιολογικής έρευνας στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών και της Γαλλικής Σχολής Αθηνών.
Οι δύο εκπρόσωποι της Γαλλικής Σχολής Αθηνών έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ διαβεβαίωσαν τον Δήμαρχο και την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών για το ζωηρό τους ενδιαφέρον σε σχέση με τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής και το άμεσο ενδεχόμενο ερευνητικού προγράμματος συνεργασίας.

Κλείνει το άρθρο “Αρχαιολογικός χώρος Τερπνής σημαντικές επισκέψεις” με την ενημέρωση ότι περισσότερα για τα αρχαία της Τερπνής θα βρείτε ΕΔΩ.

X. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός