
Αφράτο κέικ λεμονιού με γλάσο λεμονιού από κ.Φωτεινή
Η συνεργάτης, κ. Φωτεινή Βλαχοδήμου, μας έστειλε μια υπέροχη συνταγή που σίγουρα όσοι επιχειρήσουν να την υλοποιήσουν θα μείνουν ενθουσιασμένοι και θα ευχαριστήσουν μικρούς και μεγάλους.
Υλικά για το αφράτο κέικ λεμονιού με γλάσο λεμονιού.
4 αυγά
260 gr ζάχαρη
60 ml νερό
110 ml σπορέλαιο
35 ml χυμό λεμονιού
100 gr κορν Φλάουερ με γεύση βανίλια
120 gr αλεύρι γ.ο.χ.
10 gr μπέικιν
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Γλάσο λεμονιού
Χυμός λεμονιού
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής

“ο ΤΟΛΗΣ”
Νιγρίτα-Τηλεπαραγγελίες
6989447710 & 2322770770
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με μια πρέζα αλάτι, να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε σπορέλαιο, το νερό χλιαρό, και τέλος τα στερεά υλικά, αλεύρι, κορν Φλάουερ, βανίλια, κοσκινισμένα. Στο τέλος ανακατεύουμε μέσα στο μίγμα τα ασπράδια μαρέγκα, απαλά, με μαρίζ, με κίνηση από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να ενσωματωθεί, προσεκτικά να μην χάσουμε τον όγκο. Βάζω χαρτί ψησίματος, βουτυρωμένο κι αλευρωμένο, σε τριαντάρι ταψάκι, και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το γλάσο, ανακατεύοντας την άχνη με το χυμό λεμονιού, να έχουμε μια , όχι πολύ ρευστή υφή , και ρίχνουμε πάνω στο κέικ, αφού έχει κρυώσει λίγο.