ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΒιογραφία Δημήτρη Αναστασιάδη 1940-2019

Βιογραφία Δημήτρη Αναστασιάδη 1940-2019

Βιογραφία Δημήτρη Αναστασιάδη 1940-2019.

   Γεννήθηκε το 1940 στην Δάφνη Σερρών από γονείς πρόσφυγες ερχόμενους από την Μικρά Ασία. Μετά το τέλος των γυμνασιακών του σπουδών συνέχισε την εκπαίδευση του στην Τεχνική Σχολή Καστοριάς.

  Η επιχειρηματική του δραστηριότητα ξεκινάει από το 1959, όταν σε ηλικία 19 ετών στρέφεται στην εμπορία μονωτικών υλικών, αντικείμενο πρωτοποριακό για την εποχή εκείνη. Το 1974 ιδρύει την εταιρία FIBRAN με αρχική δραστηριότητα την εφαρμογή προκατασκευών. Αρχικά με έδρα την Θεσσαλονίκη και βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην Τερπνή Σερρών αναλαμβάνει την εκτέλεση οικοδομικών έργων στην Σαουδική Αραβία συνεργαζόμενος με τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες της Ευρώπης.

   Στην συνέχεια επεκτείνει τις δραστηριότητες της εταιρίας στην Ελλάδα με κατασκευές οικισμών, κλειστών γυμναστηρίων και σχολείων. Το 1994, περίοδος κατά την οποία στην Ελλάδα απουσίαζαν οι Έλληνες παραγωγοί μονωτικών υλικών, εκτός των βιοτεχνιών διογκωμένης πολυστερίνης (φελιζόλ) ο Δημήτριος Αναστασιάδης ολοκληρώνει μία υπερσύγχρονη επένδυση στην Τερπνή για την παραγωγή εξηλασμένης πολυστερίνης, του πλέον αποτελεσματικού θερμομονωτικού υλικού.

  Μετά την υλοποίηση και του δεύτερου μέρους του επενδυτικού σχεδίου το 1997 το εργοστάσιο της FIBRAN συγκαταλέγεται πλέον στα 5 πρώτα της Ευρώπης από άποψη παραγωγικής δυναμικότητας. Το δίκτυο διανομής επεκτείνεται συνεχώς και οι εμπορικές δραστηριότητες της εταιρίας καλύπτουν 17 ακόμη χώρες εκτός Ελλάδος.

  Το 2000, ξεκινάει νέα επένδυση με καινούριο εργοστάσιο παραγωγής ορυκτοβάμβακα η οποία και θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2002. Βασικός στόχος του Δημητρίου Αναστασιάδη ήταν η συνεχής ανάπτυξη της FIBRAN όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με εγκατάσταση παραγωγικών μονάδων σε 2 τουλάχιστον χώρες την επόμενη διετία.

Ήταν παντρεμένος με την Αλκμήνη Αναστασιάδου, με την οποία απέκτησαν 4 παιδιά από τα οποία τα 3 εργάζονται στην επιχείρηση.

Πηγή για Βιογραφία Δημήτρη Αναστασιάδη η ιστοσελίδα www.eproodos.gr

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00
4η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 13 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα