Βιοτεχνία “Γερμανικό” στα χέρια του Δήμου Βισαλτίας

Βιοτεχνία “Γερμανικό” στα χέρια του Δήμου Βισαλτίας

Με δελτίο τύπου ο Δήμος Βισαλτίας ενημερώνει για τη δωρεά παραχώρηση από την εταιρεία Αφοι Μπίλλη Α.Ε. του κτηρίου που στέγαζε τη βιοτεχνία “Γερμανικό” που για πολλά χρόνια ήταν ο βασικός οικονομικός τροφοδότης της περιοχής.

Περισσότερα στο σχετικό δελτίο τύπου που αναφέρει επακριβώς.

Δωρεά μεγάλου ακινήτου προς τον Δήμο Βισαλτίας.
Υπογράφηκε την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 η Σύμβαση Δωρεάς ακινήτου προς τον Δήμο Βισαλτίας από την εταιρεία Αφοι Μπίλλη Α.Ε. Πρόκειται για το διώροφο βιομηχανικό κτήριο (Γερμανικό) που βρίσκεται εντός του οικισμού της Νιγρίτας στην περιοχή Αλώνια.
Την σύμβαση από πλευράς των Δωρητών υπέγραψε ο Γεώργιος Μπίλλης, πρόεδρος της ΑΦΟΙ ΜΠΙΛΛΗ Α.Ε. και από πλευράς του Δήμου, ο Δήμαρχος Αθανάσιος Μασλαρινός.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της δωρεάς του ακινήτου από την πλευρά της εταιρείας δηλώθηκαν τα παρακάτω:
“Στο Όνομα και στην Μνήμη του πατέρα τους, Εμμανουήλ Μπίλλη, τα παιδιά του Γεώργιος, Θεοδώρα και Δανάη αφιέρωσαν την πρόσφατη δωρεά τους προς τον Δήμο Βισαλτίας.
Πρόκειται για ένα βιομηχανικό κτήριο, αποτελούμενο από δυο ορόφους, επιφανείας 1750τ.μ. έκαστος, εντός οικοπέδου 6500τ.μ. στο όριο του κτηριακού ιστού της Νιγρίτας, στο τέλος της οδού Ανδρούτσου, στην θέση Αλώνια. Κατασκευάστηκε το 1986 σε σχέδια των αρχιτεκτόνων Τζώνου και Χόιπελ και αποτελεί εξαίρετο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, καθώς δομήθηκε αποκλειστικά από προκατασκευασμένα στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος.

"Ο Λεωνίδας"
Καφέ - Ουζερί - Μεζεδοπωλείο
Νιγρίτα  Τηλέφωνο: 2322 023744

Η αντικειμενική του άξια είναι μεγάλη. Η πραγματική αξία του θα προκύψει όμως από την χρήση που αναμένεται να κάνει ο Δήμος Βισαλτίας, ο οποίος αποδέχτηκε την Δωρεά και ανέλαβε να το αξιοποιήσει προς όφελος των δημοτών του.
Χρειάστηκαν 2 χρόνια από την 3η Δεκεμβρίου 2019, όταν δηλώθηκε η πρόθεση της Εταιρείας ΑΦΟΙ ΜΠΙΛΛΗ Α.Ε., να δωρίσει το ακίνητο μέχρι να υλοποιηθεί αυτή η Δωρεά.
Απαιτήθηκε πολλές φορές η παρέμβαση του Δημάρχου, ο οποίος εξ αρχής αγκάλιασε την ιδέα και παρακολουθούσε την πορεία επίλυσης διαφόρων γραφειοκρατικών περιπλοκών, συντονίζοντας μια ομάδα άξιων συνεργατών του: Τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Δημήτρη Παπαθανασίου, τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου κ. Στέλιο Γαλάνη, τον Μηχανικό, κ. Βαγγέλη Φραντζανά και το Συμβολαιογραφικό Γραφείο Σερρών του κ Ιωάννη Λαϊνά. οι οποίοι τελικά έφεραν σε πέρας το έργο της μεταβίβασης.

Τους ευχαριστούμε όλους και ευχόμαστε «Πάντα τέτοια, έργα Προσφοράς και Προόδου!”

Snack Bar - Ψητοπωλείο “ο ΤΟΛΗΣ”

Νιγρίτα - Τηλεπαραγγελίες: What's Up 6989447710 & 2322770770     Περισσότερα ΕΔΩ

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθ. Μασλαρινός προχώρησε στην παρακάτω δήλωση που θα βρείτε στην επόμενη σελίδα κάνοντας κλικ στα περισσότερα.

X. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός