Γαύρος σαγανάκι – της Γεωργίας Δάρατζη
Υλικά
-200γρ. γαύρο
-3 κλωναράκια δεντρολίβανο
-μισό ματσάκι μαϊντανό
-3 κουταλιές μουστάρδα
-καυτερή πιπεριά
-κρεμμύδι
-σκόρδο
-αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λάδι
-1 λεμόνι (το χυμό του)
-2 ποτήρια νερό.
Εκτέλεση Συνταγής
Βράζουμε το γαύρο μαζί με το μαϊντανό, το δεντρολίβανο και το λαδάκι. Αν θέλουμε πριν τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. αλλιώς το προσθέτουμε αφού βράσει ο γαύρος. Μόλις βράσει βγάζουμε το δεντρολίβανο και προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αν θέλουμε και λίγο σκόρδο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι. Μόλις δέσει η “σάλτσα”, το σαγανάκι μας είναι έτοιμο!

“ο ΤΟΛΗΣ”
Νιγρίτα-Τηλεπαραγγελίες
6989447710 & 2322770770