ΓΕΜΙΣΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

ΓΕΜΙΣΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ από την κ. ΑΘΗΝΑ ΤΕΡΖΑΚΗ

ΥΛΙΚΑ
1 κολοκύθα
1/2 κ. κιμά
1/2 κ. συκωτάκια κότας
2 κούπες ρύζι κίτρινο για πιλάφι
1 κρεμμύδι
1 μήλο πράσινο
1 μικρό κυδώνι
5 φέτες μπέικον
1/2 κούπα κεφαλοτύρι
ή κεφαλογραβιέρα
1/2 κούπα σταφίδες μαύρες
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
θυμάρι
ξύσμα από πορτοκάλι
ξύσμα από λεμόνι
6-7 κάστα ψημένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά την κολοκύθα και κόβουμε από πάνω ένα καπάκι , ώστε να έχει ευρύχωρο άνοιγμα για να την καθαρίσουμε από τα σπόρια και τις ίνες, αλλά και να τη γεμίσουμε αργότερα. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι στο εσωτερικό της κολοκύθας και περνάμε το εσωτερικό της με το χυμό μισού πορτοκαλιού.
Ετοιμαζόμαστε για τη γέμιση.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον κιμά και τα συκωτάκια. Προσθέτουμε και το μήλο και το κυδώνι αφού τα έχουμε τρίψει στον τρίφτη. Κατόπιν ρίχνουμε την κεφαλογραβιέρα, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, τις σταφίδες, τα ξύσματα πορτοκαλιού και λεμονιού, το μπέικον και τα κάστανα. Ρίχνω το νερό σε διπλάσιο ποσότητα από το ρύζι, το οποίο και προσθέτουμε μετά. Αφού φουσκώσει το ρύζι και απορροφήσει το νερό, είναι έτοιμη η γέμισή μας. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά γεμίζουμε με το υλικό μας την κολοκύθα, ενώ από έξω την βουτυρώνουμε . Τέλος την τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα. Δε χρειάζεται το ταψί μας νερό. Την ψήνω για 2 περίπου ώρες στους 180° C -200° C.
Σερβίρουμε παίρνοντας γέμιση μαζί με το εσωτερικό της κολοκύθας. Το εξωτερικό μέρος της κολοκύθας δεν τρώγεται.

Μικρά Μυστικά – Συμβουλές για τη συνταγή μας: Ανάλογα με το βαθμό ωριμότητας της κολοκύθας και το πάχος της σάρκας της μπορεί να χρειαστεί να μειώσετε ή να αυξήσετε το χρόνο ψησίματος.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στη ΓΕΜΙΣΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ.

Advertisements

X. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.