Γριβάδι με ξερά κρεμμύδια κας Αθηνάς

Γριβάδι με ξερά κρεμμύδια  κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ

   Ζητήσαμε από την κ. Αθηνά να μας βοηθήσει, μια και γνωρίζει καλά τις παραδοσιακές συνταγές και να μας προτείνει ένα Αθηνά Τερζάκηφαγητό για την ημέρα του Ευαγγελισμού.
    Το  φαγητό που μας σύστησε παρασκευάζεται από τις νοικοκυρές καθολικά σχεδόν, την ημέρα του Ευαγγελισμού. Διακόπτουμε την νηστεία μας αλλά τρώμε μόνο ψάρι, σύμφωνα με τις επιταγές της πίστης και της Εκκλησίας μας.  Ένα ξεχωριστό πιάτο, με ένα ψάρι λιμνίσιο, που δεν το βρίσκουμε εύκολα πια, αλλά όταν το βρούμε το τιμούμε ιδιαιτέρως στις οικογένειές μας, είναι το γριβάδι. 

ΥΛΙΚΑ

1 γριβάδι μεγάλο
1 κ. κρεμμύδια ξερά
2 ματσάκια μαϊδανό
Λίγο δυόσμο
2 κουταλιές σάλτσα-πελτέ
2 φύλλα δάφνη

Λίγη ρίγανη
Αλάτι πιπέρι σε κόκκους
Χυμό ντομάτα
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 κούπα λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ συνταγής

Κόβουμε το ψάρι σε κομμάτια μεγάλα, το αλατίζουμε και το τηγανίζουμε ελαφριά.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες χοντρές, τα σοτάρουμε με το μαϊδανό, τη σάλτσα-πελτέ, το χυμό ντομάτας και λίγο ζεστό νερό. Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δάφνη και τη ρίγανη και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση σιγανή.

Παίρνουμε ένα ταψί, κατά προτίμηση εμαγιέ, ρίχνουμε τα υλικά που σιγοβράσαμε στο ταψί και από πάνω βάζουμε το ψάρι. Πάνω από το ψάρι βάζουμε ροδέλες ντομάτα να σκεπαστεί ολόκληρο. Ψήνουμε το γριβάδι μας για 1 ώρα στους 200ο μέχρι να ροδίσει και να μελώσει και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

     Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

 

Advertisements

G. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.