ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΔηλητηριασμός πολλών ζώων στη Βέργη

Δηλητηριασμός πολλών ζώων στη Βέργη

Δηλητηριασμός πολλών ζώων στη Βέργη Βισαλτίας Σερρών

Σχεδόν ολόκληρο το κοπάδι με κατσίκια δηλητηρίασαν τις προηγούμενες ημέρες ενώ έβοσκαν ελεύθερα σε βοσκοτόπια, στον ορεινό όγκο και στο δάσος του δήμου Βισαλτίας, συγκεκριμένα πάνω από το χωριό Βέργη Σερρών.

​Καφέ Ουζερί
"Ο Λεωνίδας"
Νιγρίτα - Σερρών
6977453413 - 2322023744

Τα πτώματα των ζώων βρέθηκαν ακόμη και μέσα στις πλαγιές, προσπαθώντας ο ιδιοκτήτης να καταλάβει τι πραγματικά συνέβη και γιατί τα ζώα του έπεφταν νεκρά το ένα μετά το άλλο μπροστά στα μάτια του ίδιου και του βοηθού του. Τα θύματα της βίαιης αυτής και αδικαιολόγητης πράξης των αγνώστων, ήταν όπως είπαμε κατσίκια από κοπάδι κτηνοτρόφου στη Βέργη, που έπεσαν νεκρά στο δρόμο του ορεινού όγκου αλλά και μέσα στο δάσος, που είναι δύσκολο να βρεθούν και να συλλεγούν όλα.

Ο δηλητηριασμένος γερμάς είχε τοποθετηθεί από το δράστη σε δύο σημεία του δάσους, δυστυχώς το ένα σημείο εντοπίστηκε από τα ζώα και ήταν η αιτία που έπεσαν το ένα μετά το άλλο νεκρά, ενώ ο άλλος δηλητηριασμένος γερμάς που δε βρήκαν τα ζώα συλλέχτηκε από το σημείο που είχε τοποθετηθεί και πήγε στο Χημείο για να βρεθεί ακριβώς το δηλητήριο που χρησιμοποιήθηκε.

Ο ιδιοκτήτης του ποιμνιοστασίου απευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα Νιγρίτας για να καταγγείλει το γεγονός και να γίνει έρευνα, ώστε να έχει τις απαραίτητες απαντήσεις που χρειάζεται. Η μήνυση που κατατέθηκε ήταν κατ’ αγνώστων. Σίγουρα ο κτηνοτρόφος έχει κάποιες υπόνοιες που περιμένει να ερευνηθούν. Ο δηλητηριασμός είναι μια ηθελημένη πράξη αγνώστου προσώπου που σίγουρα ήθελε να του κάνει κακό, ο οποίος είχε σκοπό να δηλητηριάσει τα ζώα ολόκληρου του κοπαδιού. Σίγουρα ο δράστης είχε παρακολουθήσει όπως ανέφερε ο κτηνοτρόφος το χώρο που έβοσκαν τα ζώα και τα μέρη που περνούσαν και έβοσκαν. Από την εγκληματική αυτή πράξη ο κτηνοτρόφος έχασε περίπου 100 ζώα, ίσως και περισσότερα. 

Η ζημιά είναι πολύ μεγάλη μια και τα ζώα ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης, αν και κινδυνεύουν και άλλα ακόμη, που έφαγαν μικρές δόσεις δηλητήριου. Όσα μπόρεσε ο κτηνοτρόφος με τον υπάλληλό του και συγγενικά του πρόσωπα, μετά από οδηγίες κτηνιάτρου, τα έδωσαν αντίδοτο και τα έσωσαν.

Snack Bar - Ψητοπωλείο
 “ο ΤΟΛΗΣ”
Νιγρίτα-Τηλεπαραγγελίες
6989447710 & 2322770770

Δυστυχώς δεν προβλέπεται καμιά αποζημίωση για τη περίπτωση δηλητηρίασης ζώων. Με τη βοήθεια του δήμου Βισαλτίας τα ζώα ενταφιάστηκαν, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση κάποιας μόλυνσης.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

26η Αγωνιστική
Κυριακή 03 Μαρτίου, 2024 19:30
25η Αγωνιστική
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, 2024 20:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα