ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΔιαμαρτυρία Επιμελητήριου Σερρών για την αύξηση των διοδίων

Διαμαρτυρία Επιμελητήριου Σερρών για την αύξηση των διοδίων

Διαμαρτυρία του Επιμελητήριου Σερρών για την αύξηση των διοδίων στο Στρυμονικό Σερρών

Με επιστολή του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς ,ο Πρόεδρος Αθανάσιος Μαλλιαράς, ζητά να επανεξεταστεί το θέμα της υπέρογκης αύξησης, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μία αδικαιολόγητη απόφαση, που πλήττει σημαντικά τους επαγγελματίες αλλά και όλους τους Σερραίους πολίτες, που μετακινούνται προς τη Θεσσαλονίκη.

Η επιστολή προς τους συναρμόδιους Υπουργούς αναφέρει:

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε, ως θεσμικός φορέας που εκπροσωπεί το επιχειρείν, να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην απόφαση για την υπέρογκη αύξηση στην τιμή των διοδίων στο Στρυμονικό.
Με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε πως η τιμή στο σταθμό, από τον οποίο διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες Σερραίοι πολίτες, αυξάνεται σχεδόν στο διπλάσιο, αφού από 1 ευρώ που είναι τώρα, διαμορφώνεται πλέον στο 1,90 ευρώ.
Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά σε μία τεράστια άνοδο του αντιτίμου των διοδίων, την οποία μάλιστα θεωρούμε αδικαιολόγητη, όταν σε άλλες περιοχές υπάρχουν μικρότερες αυξήσεις ή ακόμη και μειώσεις.

Κύριοι Υπουργοί,

Σε μία περίοδο που οι επιχειρήσεις- μέλη μας, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες αλλά και όλοι οι πολίτες βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική κατάσταση, με σωρεία φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και με αυξημένο το κόστος ζωής, μία ακόμη επιβάρυνση θα είναι δυσβάσταχτη.

Ειδικότερα η αύξηση των τελών που βρίσκονται σε θέση αποκλειστική και «μονοδρομική» επιβαρύνει σημαντικά:
Τους επαγγελματίες που μεταφέρουν εμπορεύματα και προϊόντα από και προς τη Θεσσαλονίκη και τις περιοχές μετά από αυτήν.
Τους εργαζόμενους από και προς τη Θεσσαλονίκη και λοιπές παραπέρα περιοχές.
Τους πολίτες που ταξιδεύουν για διάφορους λόγους, όπως υγείας, από και προς εκεί.
Τους φοιτητές- σπουδαστές.

Οι Σερραίοι πολίτες δυσκολεύονταν ήδη να πληρώνουν το 1 ευρώ και πραγματικά προβληματίζονται πως τώρα θα μπορούν να καταβάλουν τα διπλάσια!

Γεννάται λοιπόν εύλογα η απορία για το ποιος είναι ο λόγος που προβήκατε σε μία τέτοια απόφαση υπέρογκης αύξησης, μόνο για τα διόδια του Στρυμονικού.

Σας καλούμε λοιπόν να επανεξετάσετε το θέμα της αύξησης στο συγκεκριμένο σταθμό και να αναλογιστείτε πως με αυτή την απόφαση επιβαρύνετε επιπλέον πολίτες που ζουν έναν νόμο που ήδη αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, όπως η μείωση του πληθυσμού, η υψηλή ανεργία και η χαμηλή θέση όσον αφορά στο κατά κεφαλήν εισόδημα.

Ζητούμε μάλιστα να εξετάσετε και το ενδεχόμενο διαμόρφωσης ειδικής τιμής για τους μόνιμους κατοίκους των Σερρών, με βάση όλα σας προαναφέραμε.

Με εκτίμηση
Αθανάσιος Μαλλιαράς (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών)

Πηγή για το άρθρο “Διαμαρτυρία Επιμελητήριου Σερρών” η ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα