Δράσεις στο Δήμο Βισαλτίας για την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Δράσεις στο Δήμο Βισαλτίας για την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον ορισμό της 5ης Ιουνίου κάθε έτους ως Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και θα διεξαχθεί με θέμα «Μόνο μία Γη».

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ο Δήμος Βισαλτίας με σύνθημα «Είναι ώρα να κάνουμε πράσινες τις γειτονιές μας», θα διοργανώσει και σας προσκαλεί να συμμετέχετε, σε μία σειρά δράσεων αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022.

Την διοργάνωση των δράσεων ανέλαβε το ΔΗΚΚΠΠΠΑ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Καθημερινότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου και την Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, θέτοντας τις βάσεις για την συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους πολίτες για μία πιο πράσινη και όμορφη Βισαλτία όπου όλοι μπορούν να συμβάλλουν και να συμμετέχουν.

"Ο Λεωνίδας"
Καφέ - Ουζερί - Μεζεδοπωλείο
Νιγρίτα  Τηλέφωνο: 2322 023744

Αναλυτικά οι δράσεις στο Δήμο Βισαλτίας για την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος είναι:

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Ώρα: 11:00 – Κεντρική Πλατεία Νιγρίτας
«Κάθε καπάκι, ένα χαμόγελο». Συλλέγω πλαστικά καπάκια, προστατεύω το περιβάλλον και προσφέρω στους συμπολίτες μου. Σε μία ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή που τοποθετήθηκε στην Κεντρική Πλατεία της Νιγρίτας, οι πολίτες μπορούν να ρίχνουν τα πλαστικά καπάκια που συλλέγουν συμβάλλοντας στο να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας.
Άγιο Μανδήλιο ΤερπνήςΏρα: 18:30 – Άγιος Μανδήλιος Τερπνής
«ΚαθαρίΖΩ τον τόπο μου». Ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Εθελοντική δράση καθαρισμού δημόσιων χώρων και χώρων πρασίνου. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής, ο Σύλλογος Γυναικών, η Φιλόπτωχος Αδελφότητα, ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης και σύλλογοι από όλο τον Δήμο, με την υποστήριξη της Κοινότητας Τερπνής, δίνουν ραντεβού στον Άγιο Μανδήλιο και συμμετέχουν στην εθελοντική δράση καθαρισμού της περιοχής.

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Snack Bar - Ψητοπωλείο “ο ΤΟΛΗΣ”

Νιγρίτα - Τηλεπαραγγελίες: What's Up 6989447710 & 2322770770     Περισσότερα ΕΔΩ

Ώρα 09:00 – Πατρίκι
«Μόνο μία Γη». Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2022 με σύνθημα «Μόνο μία Γη» και την συμπλήρωση 50 χρόνων από την Διάσκεψη της Στοκχόλμης το 1972, θα πραγματοποιηθεί δεντροφύτευση στο Πατρίκι σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα.
Ώρα 10:30 – Ίβηρα (παρκάκι έναντι Ι.Ν. Αγίου Νικολάου)
«Ένα δέντρο για κάθε παιδί». Δενδροφύτευση με τους γονείς των παιδιών που γεννήθηκαν από το 2020 έως και το 2022, στην Κοινότητα Ιβήρων. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος υλοποιείται η δράση «Ένα δέντρο για κάθε παιδί».

Σεβόμαστε τον τόπο μας ! Αγαπάμε το περιβάλλον!

X. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός