Ερωτοαπαντήσεις σχετικά με τα Ελληνικά διαβατήρια

Ερωτοαπαντήσεις σχετικά με τα Ελληνικά διαβατήρια
(διάρκεια ισχύος, εμφανιζόμενα στοιχεία, κλπ).

Μετά από ερώτημα φίλου της σελίδας, σας μεταφέρουμε τις επίσημες απαντήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για σχετικές απορείες σας για τα διαβατήρια.

1. Μέχρι πότε ισχύει το παλιό μου διαβατήριο;
Τα παλαιού τύπου διαβατήρια, που έχουν εκδοθεί από τις Νομαρχίες, θα ισχύουν έως και την 31-12-06 (εκτός αν έχουν λήξει νωρίτερα).
Από 01-01-07 ισχύουν μόνο τα διαβατήρια που θα έχουν εκδοθεί από την Διεύθυνση Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας.

2. Πόση διάρκεια θα έχει το νέο μου διαβατήριο;
Των ενηλίκων και τον ανηλίκων που έχουν συμπληρώσει τα 14 έτη της ηλικίας τους, πέντε χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης.
Των λοιπών ανηλίκων (έως 14 ετών), τρία χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης.
Το διαβατήριο που χορηγείται κατ’ εξαίρεση, έχει ισχύ 13 μήνες, όμως ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να το παραδώσει προς ακύρωση στην υπηρεσία που κατέθεσε το αίτημα πριν τη λήξη της ισχύος του, εφ’ όσον εκλείψει η αιτία για την οποία εκδόθηκε ή παρέλθει το χρονικό διάστημα για το οποίο άρθηκε το μέτρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

"Ο Λεωνίδας"
Καφέ - Ουζερί - Μεζεδοπωλείο
Νιγρίτα  Τηλέφωνο: 2322 023744

3. Ποια είναι τα στοιχεία που θα περιλαμβάνει το διαβατήριό μου;
Στο διαβατήριο αναγράφονται τα στοιχεία προσωπικής κατάστασης του κατόχου, ήτοι επώνυμο, όνομα, ιθαγένεια, ημερομηνία και τόπος γέννησης, φύλο και ύψος του κατόχου. Το επώνυμο, το όνομα και ο τόπος γέννησης αναγράφονται και με λατινικούς χαρακτήρες.
Επίσης, στην ίδια σελίδα αναγράφονται η εκδούσα αρχή, ο αριθμός του διαβατηρίου, οι ημερομηνίες έκδοσης και λήξης αυτού, ενώ περιλαμβάνεται η εκτυπωμένη φωτογραφία του κατόχου.
Τέλος, περιλαμβάνονται η υπογραφή του κατόχου, καθώς και μέσο αποθήκευσης στο οποίο περιέχονται η φωτογραφία του και τα προσωπικά του στοιχεία.

Συνέχεια στις ερωτοαπαντήσεις με:

4. Ποια η διάρκεια των νέων μη βιομετρικών διαβατηρίων;
Η διάρκεια των μη βιομετρικών διαβατηρίων που εκδόθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία, είναι αυτή που αναγράφεται εντός του διαβατηρίου.

5. Τι γίνεται με το εκδοθέν διαβατήριο το οποίο δεν παραλαμβάνεται εγκαίρως από τον ενδιαφερόμενο;
Το διαβατήριο το οποίο δεν παραλαμβάνεται από τον ενδιαφερόμενο μέσα σε ένα εξάμηνο από την έκδοση του, επιστρέφεται στην Διεύθυνση Διαβατηρίων και ακυρώνεται.

Snack Bar - Ψητοπωλείο “ο ΤΟΛΗΣ”

Νιγρίτα - Τηλεπαραγγελίες: What's Up 6989447710 & 2322770770     Περισσότερα ΕΔΩ

6. Τι γίνονται τα διαβατήρια ατόμων που απεβίωσαν;
Τα διαβατήρια που ανήκουν σε θανόντες παραδίδονται με την φροντίδα των συγγενών ή νόμιμων κληρονόμων, στις αρμόδιες αστυνομικές ή προξενικές αρχές και επιστρέφονται στην Διεύθυνση Διαβατηρίων & Εγγράφων Ασφαλείας όπου ακυρώνονται.

Κλείνει το άρθρο “Ερωτοαπαντήσεις σχετικά με τα διαβατήρια ” με την ενημέρωση ότι περισσότερα, για έκδοση, παράβολα, κλπ, θα βρείτε ΕΔΩ

X. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός