“Snack Bar ο ΤΟΛΗΣ” στη Νιγρίτα. Delivery: What's Up 698 944 7710 & 2322 770 770 Αστική χρέωση

Ισλί. Υπέροχο γλύκισμα Κωνσταντινοπολίτικο

Ισλί. Υπέροχο γλύκισμα Κωνσταντινοπολίτικο, μια πρόταση από την κ. Αθηνά Τερζάκη για τις ημέρες της καραντίνας και όχι μόνο

ΥΛΙΚΑ
700-800 γρ αλεύρι
400 γρ ηλιέλαιο
200 γρ ρετσίνα ή λευκό κρασί
120 γρ άχνη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα φαγητού
1/2 κουταλάκι γλυκού αμμωνία
1 μπέικιν
Ξύσμα πορτοκαλιού

ΙσλίΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
1 κούπα καρύδι τριμμένο
1/2 κούπα φρυγανιά
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
2-3 κουταλιές σούπας ζάχαρη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
1/2 λεμόνι

“Snack Bar ο ΤΟΛΗΣ” στη Νιγρίτα. Τηλεπαραγγελίες: What's Up 698 944 7710​ & 2322 770 770.

Αθηνά ΤερζάκηΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα βάζουμε όλα τα υγρά, το λάδι, το κρασί, μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή τη ζάχαρη, τη σόδα, την αμμωνία, το μπέικιν το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος το αλεύρι. Τη γέμιση που θα κάνουμε θέλουμε να είναι μαλακή και αφράτη.
Αφού ετοιμάσουμε και τη γέμιση με τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, την κανέλα και το καρύδι, κάνουμε τη ζύμη μας μπαλάκια , βάζουμε τη γέμιση στη μέση και τα κλείνουμε. Μπορούμε τα ισλί να τα κάνουμε στρόγγυλα ή τρίγωνα ή να δώσετε ότι σχήμα εσείς θέλετε.
Αφού τα ετοιμάσουμε τα ψήνουμε για μισή ώρα στους 170 βαθμούς.
Όταν είναι έτοιμα και κρυώσουν ετοιμάζω το σιρόπι και βουτάω τα ισλί στο σιρόπι. Κρύα ισλί, ζεστό σιρόπι. Δεν τα αφήνω μέσα για ώρα, απλώς τα βουτάω και τα βγάζω.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο ισλί.

Πολλές άλλες συνταγές της κ. Αθηνάς θα βρείτε ΕΔΩ και από όλους τους συνεργάτες της ιστοσελίδας κάνοντας κλικ στα περισσότερα.

G. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός