ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΚατέρρευσε από ανακοπή καρδιάς στην Τριάδα Σερρών

Κατέρρευσε από ανακοπή καρδιάς στην Τριάδα Σερρών

Κατέρρευσε από ανακοπή καρδιάς στην Τριάδα Σερρών

Το Μ. Σάββατο, λίγο πριν την Ανάσταση, έξω από την εκκλησία στην Τριάδα Σερρών κατέρρευσε από ανακοπή καρδιάς 50ος και σώθηκε χάρη του απινιδωτή της ομάδας ποδοσφαίρου του Ηρακλή Χειμάρρου.

Περισσότερα για το περιστατικό σας μεταφέρουμε από το σχετικό άρθρο (16/4/2023) του δημοσιογράφου Βασίλη Αναστασιάδη από την ΕΡΤ Σερρών.

Σωτήρια ήταν η επέμβαση πέντε ατόμων, τεσσάρων εκπαιδευμένων πολιτών κι ενός γιατρού, σε έναν 50χρονο ο οποίος κατέρρευσε από ανακοπή καρδιάς λίγο πριν την Ανάσταση έξω από την εκκλησία στην Τριάδα Σερρών.

Snack Bar - Ψητοπωλείο
 “ο ΤΟΛΗΣ”
Νιγρίτα-Τηλεπαραγγελίες
6989447710 & 2322770770

Τον 50χρονο έσωσαν ο πρόεδρος του Ηρακλή Χειμάρρου Βασίλης Πουρτουλίδης, ο πιστοποιημένος νοσηλευτής της ομάδας Παναγιώτης Τσακαλίδης, ο γιατρός Μιχάλης Συμεωνίδης, μια γυναίκα του χωριού και ο ιερέας οι οποίοι ήξεραν ΚΑΡΠΑ ενώ σωτήρια αποδείχθηκε η ύπαρξη δύο απινιδωτών στο διπλανό χωριό, τον Χείμαρρο Σερρών, της ομάδας και του χωριού από προσφορά ενός πολίτη.

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή που έκανε στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος του Ηρακλή Χειμάρρου Βασίλης Πουρτουλίδης:

​Καφέ Ουζερί
"Ο Λεωνίδας"
Νιγρίτα - Σερρών
6977453413 - 2322023744

Χείμαρρος_ Αποτελέσματα Κυριακής 14-04-2019 ΕΠΣ«Ο γραμματέας της ομάδας με ειδοποίησε ότι έξω από την εκκλησία είχε καταρρεύσει ένας συγγενής του, ένας 50χρονος από ανακοπή καρδιάς. Μαζί με τον νοσηλευτή της ομάδας μας, Παναγιώτη Τσακαλίδη, τρέξαμε προς τα εκεί παίρνοντας τον απινιδωτή που είχαμε στο χωριό, ενώ έχουμε κι έναν δεύτερο στην ομάδα. Όταν βρεθήκαμε στη σημείο βρήκαμε τον ιερέα να κάνει μαλάξεις στον 50χρονο κι αναλάβαμε εμείς, κάτι που κάναμε για πάρα πολύ ώρα γιατί δεν είχε σφυγμό.

Αμέσως ήρθε ο γιατρός Μιχάλης Συμεωνίδης, που κάνει Πάσχα στο χωριό αλλά και μια κοπέλα. Κάναμε κάρπα για πάρα πολύ ώρα ενώ σχετικά γρήγορα ήρθε το ασθενοφόρο που τον διεκόμισε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο τον είχαμε επαναφέρει και είχε επαφή με το περιβάλλον.

Ο Παύλος σώθηκε από θαύμα, από το γεγονός ότι ξέραμε κάρπα και αλλά και από ότι είχαμε δύο απινιδωτές στο Χείμαρρο που αποδείχτηκαν σωτήριοι. Το σίγουρο είναι ότι αυτό το Πάσχα θα παραμείνει στη μνήμη μας σαν κάτι ξεχωριστό».

Ο ένας απινιδωτής βρίσκεται σε κεντρικό σημείου του Χειμάρρου και ο άλλος στα γραφεία της τοπικής ομάδας, του Ηρακλή Χειμάρρου ενώ αρκετοί κάτοικοι του χωριού έχουν εκπαιδευτεί πιστοποιηθεί από το KIDS SAVE LIVES – Τα παιδιά σώζουν ζωές.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

24η Αγωνιστική
Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, 2024 19:30
23η Αγωνιστική
Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, 2024 17:30
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα