Κεφτεδάκια με μελιτζάνες και πιπεριές από την κ. Ντίνα Σπυρούδη από την Τερπνή Σερρών
Υλικά για τα κεφτεδάκια
δύο μέτριες μελιτζάνες
πιπεριές ή εναλλακτικά πατάτες
κιμά μοσχάρι και χοιρινό
ένα αυγό
βούτυρο
αλεύρι
μουστάρδα
κέτσαπ
χυμός λεμονιού
γάλα
ψωμί
ελαιόλαδο
σάλτσα ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
κρεμμύδι
μαϊδανός
σκόρδο
βασιλικός
δυόσμος

“ο ΤΟΛΗΣ”
Νιγρίτα-Τηλεπαραγγελίες
6989447710 & 2322770770
Εκτέλεση συνταγής από την κ. Ντίνα
Κόβουμε δυο μέτριες μελιτζάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε στο ταψί κατά προτίμηση με λαδόκολλα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά να μαλακώσουν.
Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μοσχάρι και χοιρινό μισό μισό, λίγο γάλα ψωμί μπαγιάτικο που τρίψαμε στο μπλέντερ, κρεμμύδι και σκόρδο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, ένα αυγό, πιπεριές, αλάτι, κύμινο, βασιλικό, δυόσμο αν έχουμε τα δύο τελευταία αποξηραμένα.
Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μας και τα αφήνουμε στον ψυγείο σκεπασμένα πάνω από μισή ώρα. Όσο περισσότερο τόσο καλύτερα.
Σε ταψί περιχύνουμε το ελαιόλαδο, τη σάλτσα ντομάτας, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και λίγο σκόρδο.
Πάνω στρώνουμε τους κεφτέδες (τους κάνουμε μεγαλούτσικους), ξεκινώντας από το κέντρο εναλλάξ με τις μελιτζάνες που μαλακώσαμε και τις πιπεριές.
Περιμετρικά στο ταψί στρώνουμε λωρίδες πιπεριάς.
Βάζουμε κρεμμυδόζουμο που έχουμε βράσει νωρίτερα, από δυο κρεμμύδια κ μαϊντανό, σκεπάζουμε καλά και τα αφήνουμε στο φούρνο στους 200° για 40λεπτά ή καλύτερα συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι το φαγάκι να πάρει χρώμα.
Αφού βγάλουμε το φαγητό συγκεντρώνουμε τα υγρά του όλα, ενώ σε κατσαρολάκι προσθέτουμε βούτυρο καλό λίγο αλεύρι (όσο αλεύρι, τόσο βούτυρο), λίγη μουστάρδα, κέτσαπ, χυμό λεμονιού και βράζουμε μέχρι να γίνει μια ρευστή σάλτσα.
Περιχύνουμε την σάλτσα στο φαγητό μας και σερβίρουμε στους αγαπημένους μας.