Κολοκυθοκεφτέδες από την κ. Φωτεινή Βλαχοδήμου
Δεύτερη συνταγή από την κ. Φωτεινή και την ευχαριστούμε πολύ.
Συνταγή επίκαιρη, λόγω εποχής παραγωγής για κολοκυθάκια, που είμαστε σίγουροι ότι θα ικανοποιηθείτε με το αποτέλεσμα και θα ευχαριστήσετε φίλους και γνωστούς που θα είναι τυχεροί και θα φάνε τους κολοκυθοκεφτέδες σας.
Υλικά
4 κολοκυθάκια μέτρια
2 καρότα
2 πατάτες μέτριες
1 πιπεριά
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 αυγά
1 κούπα φέτα & κεφαλοτύρι
5-6 κουτ.σουπ. αλεύρι up
Μαϊντανό, άνηθο, ρίγανη, δυόσμο, κύμινο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση.
Τρίβουμε κολοκυθάκια, καρότα, πατάτες, πιπεριά, κρεμμύδι. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε τρυπητό, τα αλατίζουμε, τα αφήνουμε μισή ώρα, και τα στίβουμε πολύ καλά, να φύγουν τα υγρά τους.
Βάζουμε λίγο λάδι σε τηγάνι, και σωτάρουμε όλα τα υλικά , για 10 λεπτά .
Αφήνουμε να κρυώσουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά, και βάζουμε στο ψυγείο.

“ο ΤΟΛΗΣ”
Νιγρίτα-Τηλεπαραγγελίες
6989447710 & 2322770770
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας, και με λαδωμένα χέρια, πλάθουμε κεφτεδάκια, όχι χοντρά, και ψήνουμε περίπου μισή ώρα, μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο ρόδινο χρώμα. Συνδυάζονται υπέροχα, με στραγγιστό γιαούρτι και σαλάτα!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Τελειώνοντας τους κολοκυθοκεφτέδες κάντε μια επίσκεψη στην ενότητα “ΣΥΝΤΑΓΕΣ” της ιστοσελίδας μας όπου θα βρείτε την επόμενη συνταγή που θα παρασκευάσετε. Η πρώτη συνταγή της κ. Φωτεινής Βλαχοδήμου είναι “Γεμιστά ψωμάκια” που θα βρείτε ΕΔΩ.