“Snack Bar ο ΤΟΛΗΣ” στη Νιγρίτα. Delivery: What's Up 698 944 7710 & 2322 770 770 Αστική χρέωση

Chinese (Simplified)EnglishFrenchGermanGreekItalianRussian

Κοτόπουλο γεμιστό, χριστουγεννιάτικο έδεσμα από την κ. Ντίνα

Κοτόπουλο γεμιστό, χριστουγεννιάτικο έδεσμα από την κ. Ντίνα

Παραμονή Χριστουγέννων, το έθιμο θέλει να μαζεύεται όλη η οικογένεια γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ο νοικοκύρης, πριν αρχίσει η οικογένεια το φαγητό, πρώτα θα θυμιάσει για να φύγουν τα κακά πνεύματα που γυρίζουν αυτές τις μέρες. Συνήθως το φαγητό είναι από χοιρινό . Το χριστόψωμο, η τηγανιά, οι πατάτες, η σαμόπιτα (σουσαμόπιτα ή σαμόπτα) και διάφορες άλλες λιχουδιές είναι πάνω στο τραπέζι. Το κοτόπουλο το γεμιστό άλλο αξεπέραστο έδεσμα , που παρασκευάζουν οι νοικοκυρές για τα Χριστούγεννα, εκτός από τα παραδοσιακά φαγητά!!
Όταν τελειώσει με το φαγητό, η νοικοκυρά, συνήθως η μαμά θα αφήσει το φαγητό πάνω στο τραπέζι, με το σκεπτικό ότι μπορεί ο Χριστός να περάσει από το σπίτι τους και να βρει το τραπέζι γεμάτο να καθίσει να φάει.

Κοτόπουλο γεμιστό

Υλικά Συνταγής
1 ολόκληρο κοτόπουλο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γραμ. κιμά ανάμεικτο
χοιρινό και μοσχαρίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/3 φλ. ρύζι
1/3 φλ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
1/3 φλ. σταφίδες και δαμάσκηνα.

Γέμιση για κοτόπουλο γεμιστό
Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε τον κιμά, για 4-5′.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε για 3′-4′ μέχρι να γίνει διάφανο.
Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και να στεγνώσει στο τηγάνι. Με τον τρόπο αυτό συμπυκνώνουμε και κρατάμε τα αρώματα του.
Προσθέτουμε το ρύζι, τα κάστανα σε κομμάτια, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες τα δαμάσκηνα και το ζωμό.
Αφήνουμε τη γέμιση σχεδόν να πιει τα υγρά της.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει.

“Snack Bar ο ΤΟΛΗΣ” στη Νιγρίτα. Τηλεπαραγγελίες: What's Up 698 944 7710​ & 2322 770 770.

Προετοιμασία για το κοτόπουλο.
Στεγνώνουμε πολύ καλά το κοτόπουλο, μέσα και έξω, με απορροφητικό χαρτί.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στη κοιλιά του.
Γεμίζουμε με τη μισή γέμιση στο άνοιγμα της κοιλιάς.
Δένουμε το κοτόπουλο για να κρατήσει το σχήμα του.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και το αλείφουμε με τα χέρια ολόγυρα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το βάζουμε στη γάστρα με το στήθος προς τα πάνω.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180º C.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και πολλές άλλες συνταγές θα βρείτε ΕΔΩ.

G. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός