Κουσιάφι – αποκριάτικη κομπόστα
Κουσιάφι – αποκριάτικη κομπόστα
κ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΪΑΣ & κ. ΣΚΑΡΛΑΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 5 ΚΙΛΑ ΝΕΡΟ
500 ΓΡΑΜ. ΖΑΧΑΡΗ
2 ΜΗΛΑ (ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ)
2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ (ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΡΙΦΤΗ)
1 ΚΥΔΩΝΙ (ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΟ)
¼ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΣΥΚΑ
1 ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
ΚΑΝΕΛΑ- ΞΥΛΑΚΙΑ- ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ (ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΤΟΥΛΙ ΤΥΛΙΓΜΕΝΑ)
1 ΛΕΜΟΝΙ (ΘΑ ΣΤΥΦΤΕΙ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ, ΤΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ , ΤΑ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΥΛΙΑΣΟΥΝ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ .
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΥΜΜΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙΑ.
ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΤΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ.

“ο ΤΟΛΗΣ”
Νιγρίτα-Τηλεπαραγγελίες
6989447710 & 2322770770
Καλή επιτυχία στο Κουσιάφι και να σας ενημερώσουμε ότι πολλές συνταγές μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
Κλείνοντας το άρθρο να σας ενημερώσουμε ότι η πρώτη Τετάρτη μετά την Κ. Δευτέρα είναι η ημέρα που εδώ στην Τερπνή όλα τα σπίτια κάνουν “κουσιάφ”. Το κουσιάφι είναι κομπόστα με φρούτα φρέσκα όπως μήλα, πορτοκάλια, κυδώνια, ξερά σύκα και σταφίδες. Όπως μας έχει είχε πει μια Τερπνώτισσα γιαγιά, παλιά μετά την Κ. Δευτέρα για τρεις ημέρες δεν έτρωγαν τίποτα, ούτε καν νερό έπιναν. Την Τετάρτη έφτιαχναν και έτρωγαν κουσιάφι και μετά συνέχιζαν τη νηστεία μέχρι το Πάσχα.