
Κωκ Ταψιού από την κ. Φωτεινή Βλαχοδήμου
Συνέχεια από την κ. Φωτεινή σας μεταφέρουμε τη συνταγή που σας υποσχεθήκαμε για Κωκ Ταψιού.
Υλικά για Παντεσπάνι.
6 αυγά
1 1/2 φλυτζάνα του νες ζάχαρη
2 φλυτζάνες του νες αλεύρι
1 μπέικιν
2 βανίλιες
λίγο γάλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη, πολύ καλά να ασπρίσουν. Προσθέτουμε γάλα, αλεύρι με μπέικιν, κ βανίλιες, και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μίγμα σε 30άρι ταψάκι, που έχω βάλει λαδόκολλα βουτυρωμένη και αλευρωμένη, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 40 λεπτά περίπου.

“ο ΤΟΛΗΣ”
Νιγρίτα-Τηλεπαραγγελίες
6989447710 & 2322770770
Υλικά για Κρέμα.
1 λίτρο φρέσκο γάλα
2 αυγά χτυπημένα
8 κ.σ.κοφτές άνθος αραβοσίτου βανίλια
1/2 βιτάμ
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
Τα βάζουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα, να πήξουν, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Υλικά για το Σιρόπι.
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια
λίγο λεμόνι
Βράζουμε για 7 λεπτά.
Όταν γίνει το παντεσπάνι, το αναποδογυρίζω, βγάζω τη λαδόκολλα, και το χωρίζω στη μέση.
Βάζω το μισό στην τουρτιέρα, σιροπιάζω με το μισό σιρόπι, με το πινέλο, ρίχνω την κρέμα και σκεπάζω με το άλλο μισό παντεσπάνι.
Σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι, και αφήνουμε να κρυώσει.
Υλικά για Γλάσο
2 ποτήρια νερό
7 κ.σ. κακάο
4 κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια κοφτές
2 κουταλιές βιτάμ
1 1/2 φλυτζάνα του νες ζάχαρη
2 βανίλιες
Τα βάζουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα, μέχρι να γίνουν κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, για να γίνει πιο πηχτή, τη ρίχνουμε πάνω στο γλυκό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, και το βάζουμε ψυγείο!!!