Κόκορας κρασάτος κοκκινιστός από την κ. Ντίνα
Κόκορας κρασάτος κοκκινιστός από την κ. Ντίνα
Σας δημοσιεύουμε μια εκπληκτικής νοστιμιάς συνταγή από μία νέα συνεργάτιδα της ιστοσελίδας μας την κ. Σπουρούδη Κωνσταντίνα από την Τερπνή – Σερρών.
Υπέροχη μαγείρισσα, που αν δεν ήταν τόσο καλή στην κουζίνα, μπορεί να ήταν και ζωγράφος, μια και η εικαστική τέχνη είναι ο δεύτερος τομέας στον οποίο έχει ταλέντο εκτός της μαγειρικής η κ. Κωνσταντίνα.
Υλικά Συνταγής
1 κόκορας 2 κιλά κομμένος σε μερίδες
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο Κερκύρας
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πρέζα κανέλα τριμμένη
1 πρέζα γαρίφαλο τριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 πρέζα μπαχάρι
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γλ. ζάχαρη
3/4 φλ. κόκκινο λιαστό κρασί Πάρου
2 ώριμες ντομάτες (ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες)
2 πακέτα χοντρά μακαρόνια με τρύπα θήκη την (παστίτσιου)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
κεφαλοτύρι τριμμένο ή μυζήθρα ξερή
Δήμου Βισαλτίας
Από 5/4/2023 έως 9/4/2023
Περισσότερα ...

“ο ΤΟΛΗΣ”
Νιγρίτα-Τηλεπαραγγελίες
6989447710 & 2322770770
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ροδίζουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια του κόκορα.
Τα βγάζουμε σε πιατέλα.
Στο ίδιο λάδι, χαμηλώνοντας τη φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3΄.
Ξαναβάζουμε τον κόκορα και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.
Αφήνουμε 1΄-2΄ να βγάλουν το άρωμά τους.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη και σβήνουμε με το κρασί, ρίχνοντας λίγο-λίγο.
Τρίβουμε καλά τη βάση της κατσαρόλας με κουτάλα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και ελάχιστο νερό, ίσα που να μισοσκεπάσει τον κόκορα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τον κόκορα μέχρι να μαλακώσει καλά, περίπου 1 ώρα και 45΄ με 2 ώρες, και να δέσει η σάλτσα (εάν χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο εκτροφείου θέλει λιγότερο βράσιμο).
Ενδιάμεσα αλατοπιπερώνουμε.
Πρόταση της κ. Σπυρούδη είναι να συνοδευτεί ο κόκορας με μακαρόνια στο σερβίρισμα.