“Snack Bar ο ΤΟΛΗΣ” στη Νιγρίτα. Τηλεπαραγγελίες: What's Up 698 944 7710 & 2322 770 770


Λαγάνα από την κ. Ντίνα Σπυρούδη από Τερπνή Σερρών

Λαγάνα από την κ. Ντίνα Σπυρούδη από Τερπνή Σερρών

Την Καθαρά Δευτέρα δε γίνεται οι παραδοσιακές νοικοκυρές να μην κάνουν αφράτες, παραδοσιακές λαγάνες.  Δεν γίνεται να λείπουν από κανένα σαρακοστιανό τραπέζι. Γίνονται εύκολα και γρήγορα.

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. αλεύρι σταρένιο σκληρό
350 ml νερό
10 γρ μαγιά φρέσκια
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κ. σούπας ζάχαρη
1 κ. γλυκού αλάτι
1/4 κ. γλυκού γλυκάνισο
Σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ μαγιά, τη ζάχαρη, 50 ml χλιαρό νερό κι ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί η μαγιά μας. Αφήνουμε το υλικό μας σε ένα ζεστό μέρος για 10΄ με 15΄.
Σε μία αρκετά μεγάλη λεκάνη βάζουμε τα δύο αλεύρια μας κοσκινισμένα κατά προτίμηση δύο φορές και κάνουμε μία λακκούβα, προσθέτουμε το χυλό της μαγιάς, το αλάτι, το ελαιόλαδο, καθώς και το γλυκάνισο. σιγά σιγά προσθέτουμε νερό, να είναι χλιαρό.΄


Ζυμώνουμε πολύ καλά, τουλάχιστον για 10΄με 12΄ λεπτά.
Η ζύμη θα πρέπει να είναι απαλή και ελαστική, αλλά προσέξτε να μην κολλάει. Γι’ αυτό το λόγο, αν δούμε ότι χρειάζεται θα προσθέσουμε αλεύρι ή νερό.
Παίρνουμε και βάζουμε τη ζύμη σε άλλο μπολ, που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για λίγο δηλ μία ώρα και λίγο ακόμη τη ζύμη σε ζεστό μέρος.
Αφού ολοκληρωθεί ο χρόνος ζυμώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο για λίγα λεπτά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια.
Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ταψί και πλάθουμε το ένα κομμάτι της ζύμης μια μακρόστενη, πλατιά, λεπτή λαγάνα.
Με τα δάχτυλά μας ή πιρούνι κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια.

Ραντίζουμε με νεράκι και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
Αφήνουμε τώρα τις λαγάνες που κάναμε για περίπου 20 λεπτά σε ζεστό και πάλι μέρος.
Ψήνουμε τη λαγάνα για 30 λεπτά ή λίγο περισσότερο στους 180 βαθμούς Κελσίου, αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στη λαγάνα από την κ. Ντίνα και ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.

Μία ακόμη συνταγή για υπέροχη Λαγάνα που μπορείτε να παρασκευάσετε την Κ. Δευτέρα θα τη βρείτε ΕΔΩ.

“Snack Bar ο ΤΟΛΗΣ” στη Νιγρίτα. Τηλεπαραγγελίες: What's Up 698 944 7710​ & 2322 770 770.

G. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός

“Snack Bar ο ΤΟΛΗΣ” στη Νιγρίτα. Τηλεπαραγγελίες: What's Up 698 944 7710 & 2322 770 770.