Λικέρ Μαστίχας κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
Λικέρ Μαστίχας κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
Υλικά
1 lt καθαρό τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή τζιν ή βότκα
5 γρ.μαστίχα (ένα φακελάκι μαστίχας 5 γρ)
1 lt. νερό
750 γρ. ζάχαρη
Πρόγραμμα Ελευθέρια Σερρών 2022 (26/6/22- 1/7/22)
Παρέλαση, Έπαρση επετειακού λαβάρου, Δήμητρα Γαλάνη, Serres Voices, Αδελφότητα Μικρασιατών … Περισσότερα ΕΔΩ.
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε σε ένα μπουκάλι το τσίπουρο (ή τζιν ή βότκα) με τη μαστίχα και το κλείνουμε. Το αφήνουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος για μια βδομάδα. Ανακατεύουμε συχνά για να βοηθήσουμε τη μαστίχα να λιώσει κι όλο αυτό για 6-7 μέρες. Μετά το πέρας της βδομάδας ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη . Έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το αναμειγνύουμε με το τσίπουρο και τη μαστίχα.
Το αφήνουμε και πάλι για 2 με 3 βδομάδες και είναι έτοιμο και υπέροχο.
ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
1. Αν δεν έχουμε πολύ χρόνο για να έχουμε πιο γρήγορα έτοιμο το λικέρ μας, τη μαστίχα πριν τη ρίξουμε στο ούζο ή σε οποιοδήποτε άλλο οινοπνευματώδες ποτό, τη χτυπάμε στο μούλτι με 1-2 κουταλιές ζάχαρη. Έτσι θα λιώσει σε πιο σύντομο διάστημα και θα έχουμε γρηγορότερα το υπέροχο λικέρ μαστίχας.
Snack Bar - Ψητοπωλείο “ο ΤΟΛΗΣ”
Νιγρίτα - Τηλεπαραγγελίες: What's Up 6989447710 & 2322770770 Περισσότερα ΕΔΩ
2. Αν θέλουμε το λικέρ μας πιο γλυκό, προσθέτουμε και άλλη ζάχαρη.