Advertisements

Λικέρ Μαστίχας κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ

Λικέρ Μαστίχας κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ

Υλικά
1 lt καθαρό τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή τζιν ή βότκα
5 γρ.μαστίχα (ένα φακελάκι μαστίχας 5 γρ)
1 lt. νερό
750 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε σε ένα μπουκάλι το τσίπουρο (ή τζιν ή βότκα) με τη μαστίχα και το κλείνουμε. Το αφήνουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος για μια βδομάδα. Ανακατεύουμε συχνά για να βοηθήσουμε τη μαστίχα να λιώσει κι όλο αυτό για 6-7 μέρες. Μετά το πέρας της βδομάδας ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη . Έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το αναμειγνύουμε με το τσίπουρο και τη μαστίχα.
Το αφήνουμε και πάλι για 2 με 3 βδομάδες και είναι έτοιμο και υπέροχο.

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
1. Αν δεν έχουμε πολύ χρόνο για να έχουμε πιο γρήγορα έτοιμο το λικέρ μας, τη μαστίχα πριν τη ρίξουμε στο ούζο ή σε οποιοδήποτε άλλο οινοπνευματώδες ποτό, τη χτυπάμε στο μούλτι με 1-2 κουταλιές ζάχαρη. Έτσι θα λιώσει σε πιο σύντομο διάστημα και θα έχουμε γρηγορότερα το υπέροχο λικέρ μαστίχας.

2. Αν θέλουμε το λικέρ μας πιο γλυκό, προσθέτουμε και άλλη ζάχαρη.

Advertisements

G. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός