Λικέρ Μαστίχας κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
Υλικά
1 lt καθαρό τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή τζιν ή βότκα
5 γρ.μαστίχα (ένα φακελάκι μαστίχας 5 γρ)
1 lt. νερό
750 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε σε ένα μπουκάλι το τσίπουρο (ή τζιν ή βότκα) με τη μαστίχα και το κλείνουμε.
Το αφήνουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος για μια βδομάδα.
Ανακατεύουμε συχνά για να βοηθήσουμε τη μαστίχα να λιώσει κι όλο αυτό για 6-7 μέρες.
Μετά το πέρας της βδομάδας ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη .
Έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το αναμειγνύουμε με το τσίπουρο και τη μαστίχα.
Το αφήνουμε και πάλι για 2 με 3 βδομάδες και είναι έτοιμο και υπέροχο.
ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
1. Αν δεν έχουμε πολύ χρόνο για να έχουμε πιο γρήγορα έτοιμο το λικέρ μας, τη μαστίχα πριν τη ρίξουμε στο ούζο ή σε οποιοδήποτε άλλο οινοπνευματώδες ποτό, τη χτυπάμε στο μούλτι με 1-2 κουταλιές ζάχαρη.
Έτσι θα λιώσει σε πιο σύντομο διάστημα και θα έχουμε γρηγορότερα το υπέροχο λικέρ μαστίχας.
2. Αν θέλουμε το λικέρ μας πιο γλυκό, προσθέτουμε και άλλη ζάχαρη.