Μαγειρίτσα από την κ. Ντίνα Σπυρούδη από Τερπνή
Μαγειρίτσα από την κ. Ντίνα Σπυρούδη από Τερπνή Σερρών
Την συνταγή για την παραδοσιακή μαγειρίτσα από την κ. Ντίνα Σπυρούδη τη βλέπετε βήμα – βήμα και μας την προτείνει όχι μόνο για το Πάσχα αλλά και για όλο το χρόνο.
ΥΛΙΚΑ
1 συκωταριά αρνίσια, περίπου 1 κιλό (μαζί με τα πνευμόνια, γλυκάδια κλπ)
1/2 κιλό εντεράκια
2-3 μαρούλια (ανάλογα το μέγεθός τους), χοντροκομμένα
5 κ.τ.σούπας ελαιόλαδο
1-2 μέτρια κρεμμύδια
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
100-150 γρ ρύζι καρολίνα
½ κούπα άνηθο, ψιλοκομμένο
½ κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι και Πιπέρι
ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
3 αυγά
2 λεμόνια τον χυμό τους
1 κουταλιά κορν φλάουρ (προαιρετικό)
Ξύσμα λεμόνι
Άνηθος
Ζωμός από τη μαγειρίτσα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά μας και τα εντεράκια.
Πλένουμε και τα μαρούλια με τον άνηθο το μαϊντανό και τα κόβουμε όλα. Ζεματάμε τη συκωταριά για 10-15 λεπτά και μετά την ψιλοκόβουμε.

“ο ΤΟΛΗΣ”
Νιγρίτα-Τηλεπαραγγελίες
6989447710 & 2322770770
Σε μια άλλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για πολύ λίγο.
Προσθέτουμε τη συκωταριά, τη σοτάρουμε ρίχνουμε και τα εντεράκια, σβήνουμε με χυμό από ένα λεμόνι και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μαρούλια και το ρύζι , προσθέτοντας το αλατοπίπερο και νερό και τα σιγοβράζουμε περίπου μισή ώρα έως 40 λεπτά. Προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και τη βράζουμε για άλλα 5-10 λεπτά.
Αφού σβήσουμε τη φωτιά, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο για την μαγειρίτσα. Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε τους κρόκους και το χυμό από δύο λεμόνια. Χτυπώντας τα συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο ζωμό από το φαγητό.
Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και την κουνάμε για να πάει παντού. Αφού περάσει λίγη ώρα, το αυγολέμονο θα κάνει τη σούπα μας πηχτή.
Αν κρυώσει ξαναζεσταίνουμε τη μαγειρίτσα μας πριν τη σερβίρουμε.