Snack Bar - Ψητοπωλείο “ο ΤΟΛΗΣ” στη Νιγρίτα. Τηλεπαραγγελίες: What's Up 698 944 7710 & 2322 770 770

Μαγειρίτσα από την κ. Ντίνα Σπυρούδη από Τερπνή

Μαγειρίτσα από την κ. Ντίνα Σπυρούδη από Τερπνή Σερρών

Την συνταγή για την παραδοσιακή μαγειρίτσα από την κ. Ντίνα Σπυρούδη τη βλέπετε βήμα – βήμα και μας την προτείνει όχι μόνο για το Πάσχα αλλά και για όλο το χρόνο.

ΥΛΙΚΑ

1 συκωταριά αρνίσια, περίπου 1 κιλό (μαζί με τα πνευμόνια, γλυκάδια κλπ)
1/2 κιλό εντεράκια
2-3 μαρούλια (ανάλογα το μέγεθός τους), χοντροκομμένα
5 κ.τ.σούπας ελαιόλαδο
1-2 μέτρια κρεμμύδια
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
100-150 γρ ρύζι καρολίνα
½ κούπα άνηθο, ψιλοκομμένο
½ κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι και Πιπέρι

ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

3 αυγά
2 λεμόνια τον χυμό τους
1 κουταλιά κορν φλάουρ (προαιρετικό)
Ξύσμα λεμόνι
Άνηθος
Ζωμός από τη μαγειρίτσα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Τσακνής & Ρόκκος στα Γερακίνεια 2022 (Αποκλειστικό)

Διάρκεια εκδηλώσεων: Από Δευτέρα 29 Αυγούστου έως και Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022. Τόπος διεξαγωγής: Νιγρίτα Βισαλτίας νομού Σερρών. Το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά μας και τα εντεράκια.
Πλένουμε και τα μαρούλια με τον άνηθο το μαϊντανό και τα κόβουμε όλα. Ζεματάμε τη συκωταριά για 10-15 λεπτά και μετά την ψιλοκόβουμε.

Σε μια άλλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για πολύ λίγο.
Προσθέτουμε τη συκωταριά, τη σοτάρουμε ρίχνουμε και τα εντεράκια, σβήνουμε με χυμό από ένα λεμόνι και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μαρούλια και το ρύζι , προσθέτοντας το αλατοπίπερο και νερό και τα σιγοβράζουμε περίπου μισή ώρα έως 40 λεπτά. Προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και τη βράζουμε για άλλα 5-10 λεπτά.

Snack Bar - Ψητοπωλείο “ο ΤΟΛΗΣ”

Νιγρίτα - Τηλεπαραγγελίες: What's Up 6989447710 & 2322770770     Περισσότερα ΕΔΩ

Αφού σβήσουμε τη φωτιά, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο για την μαγειρίτσα. Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε τους κρόκους και το χυμό από δύο λεμόνια. Χτυπώντας τα συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο ζωμό από το φαγητό.
Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και την κουνάμε για να πάει παντού. Αφού περάσει λίγη ώρα, το αυγολέμονο θα κάνει τη σούπα μας πηχτή.
Αν κρυώσει ξαναζεσταίνουμε τη μαγειρίτσα μας πριν τη σερβίρουμε.

Πολλές συνταγές από τους συνεργάτες της σελίδας θα βρείτε στην ενότητα “ΣΥΝΤΑΓΕΣ“.

G. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός

“Snack Bar ο ΤΟΛΗΣ” στη Νιγρίτα. Τηλεπαραγγελίες: What's Up 698 944 7710 & 2322 770 770.