Advertisements

Μαρμελάδα πορτοκάλι – εύκολη συνταγή

Μαρμελάδα πορτοκάλι από την κ. ΑΘΗΝΑ ΤΕΡΖΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ
2κ. πορτοκάλια
Ζάχαρη
Λίγο λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αθηνά Τερζάκη  Βάζουμε τα πορτοκάλια στο νερό για 48 ώρες ολόκληρα αφού τα πλύνουμε.
Τα αλλάζουμε το νερό στις 24 ώρες. Σε κρύο νερό.
Αφου περάσουν οι ώρες τα κόβουμε και τα πολτοποιούμε στο μίξερ ή στο μούλτι με τη φλούδα.
Αφού τα πολτοποιήσουμε τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά.
Όσο πολτό βάζουμε αντίστοιχα και τόση ζάχαρη. Μετράμε με κούπα. Τα βράζουμε μέχρι να πήξει ο πολτός.
Για να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμη η μαρμελάδα, καθώς βράζει βάζουμε το κουτάλι και κάνουμε μια γραμμή.
Όταν δεν ενώνεται η γραμμή, δηλαδή όταν έχει πυχτώσει ο πολτός, είναι έτοιμη.
Τη βράζουμε μια μέρα και την επόμενη αν θέλουμε την ξαναβράζουμε, επειδή τα πορτοκάλια βγάζουν υγρά.
Στο τέλος του βρασίματος προσθέτουμε λίγο λεμόνι.
Αν δε θέλουμε να είναι πολύ γλυκιά η μαρμελάδα, αφαιρούμε από το σύνολο μια κούπα ζάχαρη.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στη Μαρμελάδα πορτοκάλι.

Advertisements

G. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

5 × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.