Μελομακάρονα, γλυκό των Χριστουγέννων κ. Αθηνάς
Μελομακάρονα, το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων, όπως το παρασκεύασε και μας το παρουσίασε η κ. Αθηνά Τερζάκη.
Υλικά:
240 γρ ελαιόλαδο
240 γρ ηλιέλαιο
200 γρ ζάχαρη
160 γρ χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι σόδα
50 γρ κονιάκ
1 μπέικιν
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι γαφύφαλλο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σιρόπι για τα μελομακάρονα:
400 γρ νερό
400 γρ ζάχαρη
100 γρ μέλι ki
λίγο χυμό λεμονιού
“Snack Bar ο ΤΟΛΗΣ” στη Νιγρίτα. Τηλεπαραγγελίες: What's Up 698 944 7710 & 2322 770 770.
Εκτέλεση συνταγής:
Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο λάδι. Ανακατεύουμε μετά καλά το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα ,την κανέλα,το γαρύφαλλο, και το κονιάκ. Τέλος ρίχνουμε στο αλεύρι το μπέικιν και τα ανακατεύουμε δεν ζυμώνουμε και το κάνουμε απαλά.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην εκτέλεση της παραπάνω συνταγής.