Μελομακάρονα Κύπρου χριστουγεννιάτικο γλύκισμα

Μελομακάρονα Κύπρου, χριστουγεννιάτικο γλύκισμα κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ.  (Αφιερωμένη στους αγαπημένους φίλους μας από την Κύπρο)

Αθηνά ΤερζάκηΥΛΙΚΑ
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
1/4 κούπα λάδι
2-3 κουταλιές βούτυρο
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
1 σφηνάκι κονιάκ
1 μπέικιν
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 » » γαφύφαλλο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΣΙΡΟΠΙ
3 φλυτζάνες νερό
3 φλυτζάνες ζάχαρη
3-4 κουταλιές μέλι
λίγο χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ συναταγής Μελομακάρονα Κύπρου
Χτυπάμε πρώτα όλα τα υγρά. Ανακατεύουμε στο αλεύρι το μπέικιν ,την κανέλα,το γαρύφαλλο,
τα ρίχνουμε μέσα στο υγρό υλικό και ανακατεύουμε δεν ζυμώνουμε και το κάνουμε απαλά.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς.

Τη συνταγή μας την έφερε η κ. Αθηνά το 2014 από την Κύπρο, όταν επισκέφτηκε τη μεγαλόνησο για να συναντήσει την αγαπημένη φίλη της κ. Σούλα και την οικογένειά της .

    Τερπνιώτικη συνταγή για μελομακάρονα ΕΔΩ και συνταγή από την κ Πριάμη Σοφία ΕΔΩ.

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.