Μηλόπιτα ή Ροδακινόπιτα κ. Αθηνάς Τερζάκη
Μηλόπιτα ή Ροδακινόπιτα κ. Αθηνάς Τερζάκη.
ΥΛΙΚΑ:
3 ΜΗΛΑ ή ΡΟΔΑΚΙΝΑ
3 ΑΥΓΑ
1/2 ΒΙΤΑΜ
1/2 ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΜΠΕΙΚΙΝ
1 και 1/2 ΚΟΥΠΑ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΚΑΦΕ ΓΑΛΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε τη ζύμη σε μικρό ταψάκι και από πάνω βάζουμε λεπτές φετούλες από μήλο ή ροδάκινο ανάλογα με την προτίμησή μας.
Ψήνουμε για μισή ώρα στους 180 έως 200 βαθμούς.
ΜΙΚΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
Αν θέλουμε κάτω στο ταψάκι βάζουμε φετούλες μήλα ή ροδάκινα όσες θέλουμε πολλές ή λίγες, βάζουμε μετά τη ζύμη και τέλος προσθέτουμε και πάλι από πάνω λεπτές φετούλες από μήλο ή ροδάκινο.Όταν ψηθεί η μηλόπιτα ή ροδακινόπιτα, ανάλογα τι θα χρησιμοποιήσουμε, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και έχουμε πάνω και κάτω τις νόστιμες φετούλες φρούτων.
Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια η μηλόπιτα είναι “αρτοσκεύασμα που περιλαμβάνει βάση τάρτας από τριφτή ζύμη γεμισμένη με μήλα. Η βάση μπορεί να προψυθεί προτού γεμιστεί. Η γέμιση περιλαμβάνει μήλα ξεφλουδισμένα, αποπυρηνωμένα, και κομμένα σε φετάκια, ψιλοκομμένα ή τριμμένα, αναμειγμένα με ζάχαρη. Η μηλόπιτα σκεπάζεται με πλέγμα από λωρίδες τριφτής ζύμης, ή τρίμματα ζύμης και ψήνεται. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα, με γαρνίρισμα σαντιγύ ή παγωτό”
Περισσότερες συνταγές της κ. Αθηνάς Τερζάκη και όχι μόνο θα βρείτε στην κατηγορία “ΣΥΝΤΑΓΕΣ“
“Snack Bar ο ΤΟΛΗΣ” στη Νιγρίτα. Τηλεπαραγγελίες: What's Up 698 944 7710 & 2322 770 770.