Μηλόπιτα ή Ροδακινόπιτα κ. Αθηνάς Τερζάκη

Μηλόπιτα ή Ροδακινόπιτα κ. Αθηνάς Τερζάκη.

ΥΛΙΚΑ:
3   ΜΗΛΑ ή ΡΟΔΑΚΙΝΑ
3   ΑΥΓΑ
1/2   ΒΙΤΑΜ
1/2   ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
1   ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
1   ΜΠΕΙΚΙΝ
1 και 1/2  ΚΟΥΠΑ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
1   ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΚΑΦΕ ΓΑΛΑ 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αθηνά Τερζάκη Χτυπάμε τη ζάχαρη, και τα αυγά με το χέρι, προσθέτουμε το λιωμένο βιτάμ, το ινδοκάρυδο,το σιμιγδάλι και το αλεύρι. Τρίβουμε μισό μήλο στον τρίφτη και το βάζουμε στη ζύμη μας.
Βάζουμε τη ζύμη σε μικρό ταψάκι και από πάνω βάζουμε λεπτές φετούλες από μήλο ή ροδάκινο ανάλογα με την προτίμησή μας.
Ψήνουμε για μισή ώρα στους 180 έως 200 βαθμούς.
 
ΜΙΚΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ 
Αν θέλουμε κάτω στο ταψάκι βάζουμε φετούλες μήλα ή ροδάκινα όσες θέλουμε πολλές ή λίγες, βάζουμε μετά τη ζύμη και τέλος προσθέτουμε και πάλι από πάνω λεπτές φετούλες από μήλο ή ροδάκινο.Όταν ψηθεί η μηλόπιτα ή ροδακινόπιτα, ανάλογα τι θα χρησιμοποιήσουμε, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και έχουμε πάνω και κάτω τις νόστιμες φετούλες φρούτων.
 
  Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια η μηλόπιτα είναι “αρτοσκεύασμα που περιλαμβάνει βάση τάρτας από τριφτή ζύμη γεμισμένη με μήλα. Η βάση μπορεί να προψυθεί προτού γεμιστεί. Η γέμιση περιλαμβάνει μήλα ξεφλουδισμένα, αποπυρηνωμένα, και κομμένα σε φετάκια, ψιλοκομμένα ή τριμμένα, αναμειγμένα με ζάχαρη. Η μηλόπιτα σκεπάζεται με πλέγμα από λωρίδες τριφτής ζύμης, ή τρίμματα ζύμης και ψήνεται. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα, με γαρνίρισμα σαντιγύ ή παγωτό”
 
Περισσότερες συνταγές της κ. Αθηνάς Τερζάκη και όχι μόνο θα βρείτε στην κατηγορία “ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Advertisements