Μουσείο Εκπαίδευσης στη Νιγρίτα

Μουσείο Εκπαίδευσης στη Νιγρίτα

   Ένα άρθρο στο ιστολόγιο της “Νιγρίτας” έγινε αφορμή να θυμηθούμε και πάλι αυτό το υπέροχο μουσείο εκπαίδευσης, που στεγάζεται στην “Ιωάννειο” κτίριο, στη δημοτική βιβλιοθήκη Νιγρίτας, πίσω από το δημαρχείο της πόλης. Μόλις πριν μια βδομάδα συνάντησα τυχαία τον εκπαιδευτικό κ. Βαγενά Τάσο, το θεμέλιο λίθο αυτού του μουσείου εκπαίδευσης, τον ρώτησα για την τύχη του μουσείου που ο ίδιος εμπνεύστηκε , μια και ο ίδιος με ρώτησε μόλις συναντηθήκαμε για τα πολιτιστικά δρώμενα της Τερπνής και φυσικά για το Λαογραφικό Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου. Από ότι με πληροφόρησε στη συζήτηση που είχαμε, καλό θα ήταν να υπάρχει συνέχεια της αρχής που ο ίδιος με άλλους εκπαιδευτικούς έκανε πριν αρκετά χρόνια και να εμπλουτιστεί το μουσείο και με άλλα εκθέματα ακόμη. Είναι υπέροχο αυτό το πρωτοποριακό μουσείο και κάθε του αντικείμενο σύρει στη μνήμη μας θύμισες από τα όμορφα παιδικά μας χρόνια στα θρανία. 

Γ.Δ            

  Αναδημοσιεύουμε αυτούσια την ανακοίνωση του ιστολογίου “Νιγρίτα”

​​Χορός 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Σερρών
Παρασκευή 9/12/2022  Είσοδος 15€
Ξενοδοχείο ACROPOL Σέρρες
"Ο Λεωνίδας"
Καφέ - Ουζερί - Μεζεδοπωλείο
Νιγρίτα  Τηλέφωνο: 2322 023744

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ
   Ένα μικρό μουσείο, γεμάτο μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια και από το το σχολείο σχολείο περασμένων χρόνων, δημιουργήθηκε και λειτουργεί στη Νιγρίτα.Ένα Μουσείο Εκπαίδευσηςόνειρο του Σχολικού Συμβούλου της 5ης Περιφέρειας Σχολικών Συμβούλων Ν. Σερρών, κ. Αναστασίου Βαγενά, πήρε σάρκα και οστά και άρχισε δειλά δειλά τη λειτουργία του με τη βοήθεια μιας ομάδας δασκάλων του 3ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών. Η ομάδα αυτή αποτελείται απο τους: Μαρία Αλαχούζου, Βαΐα Διαμαντή, Κωνσταντίνο Χιδερίδη, Ευριπίδη Τσιαρέα και Γιάννη Φανερωμένο.Συγκεντρώθηκαν σχολικά αντικείμενα μιας άλλης εποχής, προσωπικά αντικείμενα παλιών μαθητών, που προσφέρθηκαν με μεγάλη προθυμία, αλλά και εποπτικά μέσα από Σχολεία που σήμερα δεν λειτουργούν. Στο Μουσείο υπάρχουν και παλιές φωτογραφίες από τη σχολική ζωή των σχολείων της περιοχής .Ο δήμος Νιγρίτας παραχώρησε μια αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για τη στέγαση του Μουσείου Εκπαίδευσης.

   Παρακολουθείστε ΕΔΩ αυτό το όμορφο βίντεο από το ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ στη Νιγρίτα Σερρών.

Snack Bar - Ψητοπωλείο “ο ΤΟΛΗΣ”

Νιγρίτα - Τηλεπαραγγελίες: What's Up 6989447710 & 2322770770     Περισσότερα ΕΔΩ

G. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός