Μουστοκούλουρα από την κ. Αθηνά Τερζάκη
Μουστοκούλουρα από την κ. Αθηνά Τερζάκη
Άλλη μία επίκαιρη συνταγή από την κ. Αθηνά που μας τροφοδοτεί με συνταγές και όχι μόνο.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα μούστο
1 κούπα ηλιέλαιο

Καφέ - Ουζερί - Μεζεδοπωλείο
Νιγρίτα Τηλέφωνο: 2322 023744
1 κούπα ζάχαρη
¼ κούπας κονιάκ
Λίγες σταφίδες
Μπέικιν
½ κουταλιού γλυκού σόδα
Αλεύρι 1 κιλό
Κανέλα 1 κ. γλυκού
Γαρίφαλο 1/4 κ. γλυκού σκόνη
1 βανίλια
Σουσάμι άσπρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέτω πρώτα τα υγρά, δηλαδή το μούστο, το ηλιέλαιο, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύω. Μετά προσθέτω τις σταφίδες που τις έχουμε μουσκέψει μέσα στο κονιάκ. Αφού ανακατώσουμε τα υγρά, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη βανίλια, τη σόδα,την κανέλα και τέλος το αλεύρι.
Ζυμώνω τα υλικά και κάνω μια ζύμη μαλακή.
Κάνω μουστοκούλουρα στρογγυλά, ή μπαλίτσες που τις κάνω μια τρύπα στη μέση. Αφού τελειώσω, αλείφω τα μουστοκούλουρα από πάνω με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά. Φροντίζω να μην τα ψήσω πάρα πολύ και ξεραθούν.
Snack Bar - Ψητοπωλείο “ο ΤΟΛΗΣ”
Νιγρίτα - Τηλεπαραγγελίες: What's Up 6989447710 & 2322770770 Περισσότερα ΕΔΩ
Καλή επιτυχία και ένα μικρό μυστικό που μας αποκαλύπτει η κ. Αθηνά είναι: Ο μούστος πρέπει να είναι ζεστός , ούτε καυτός, ούτε κρύος.