Νέοι ορίζοντες για τη Φιλαρμονική του δήμου Βισαλτίας

Νέοι ορίζοντες για τη Φιλαρμονική του δήμου Βισαλτίας

Κάτι όμορφο οργανώνεται από ανθρώπους ανήσυχους ,δραστήριους, εθελοντές του δήμου μας, που αγαπούν τη μουσική και θέλουν να συνεχιστεί η όμορφη διαδρομή της Φιλαρμονικής του Δήμου Βισαλτίας. Στο άμεσο μέλλον θα έχουμε νεότερα για αυτό το θέμα και για τα σχέδια και τις δράσεις των φίλων της Φιλαρμονικής Νιγρίτας.

Ήδη η Φιλαρμονική του δήμου Βισαλτίας έχει στελεχωθεί από πολλά παιδιά που με πολύ αγάπη για τη μουσική στελεχώνουν τη μπάντα, κάτω από τις οδηγίες του αρχιμουσικού Γιάννη Μούτσιανου, ενός νέου ανθρώπου που έχει καταφέρει να ζωντανέψει τη φιλαρμονική εκ νέου.

Η Φιλαρμονική μπάντα της Νιγρίτας έκανε τα πρώτα βήματά της στις αρχές του 20ού αιώνα, πριν από την απελευθέρωση, ενώ μετά την απελευθέρωση, επί των ημερών του Αθανασίου Αργυρού, πρόσφερε στον στρατό ένα μέρος από τα μουσικά της όργανα για τον εξοπλισμό της Φιλαρμονικής Μπάντας της στρατιωτικής μουσικής της Μεραρχίας Σερρών.

Παράλληλα με τη Φιλαρμονική οργανώθηκε η Μαντολινάτα της Νιγρίτας το 1928, που λειτούργησε μέχρι το 1932 υπό τη διεύθυνση του μουσικοσυνθέτη Αγάπιου Χατζηνάσιου. Η δημοτική Φιλαρμονική Νιγρίτας οργανώθηκε πολύ καλύτερα γύρω στο 1958.

​Καφέ Ουζερί
"Ο Λεωνίδας"
Νιγρίτα - Σερρών
6977453413 - 2322023744

Σκοπός της ήταν πάντα, σε αρχικό στάδιο, η παροχή στα μέλη της μιας στοιχειώδους μουσικής παιδείας και θεωρίας καθώς και η εκμάθηση οργάνων.
Η φιλαρμονική έχει οργανώσει κατά καιρούς συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, σε τοπικές γιορτές και θρησκευτικές τελετές. 

Όσοι έζησαν και μεγάλωσαν στη Νιγρίτα γνωρίζουν πολύ καλά την ιστορία της μπάντας της Νιγρίτας. Μιας ιστορίας που ανατρέχει σχεδόν 100 χρόνια πίσω και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας!

Δεν υπάρχει άλλωστε σχεδόν ούτε ένα παιδί που να μην πέρασε από το υπόγειο του Δημαρχείου, όπου φιλοξενείται η Φιλαρμονική. Δεν υπάρχει παιδί που να μην έκανε παρέλαση υπό τους ήχους της! Αμέτρητα παιδιά μέσω αυτής γνώρισαν και αγάπησαν τη μουσική!

Snack Bar - Ψητοπωλείο
 “ο ΤΟΛΗΣ”
Νιγρίτα-Τηλεπαραγγελίες
6989447710 & 2322770770

Κλείνει το άρθρο “Νέοι ορίζοντες για τη Φιλαρμονική” με το πόσο αξέχαστες ήταν και οι εκδρομές που διοργάνωνε η φιλαρμονική και πρόσφερε στα μέλη της, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρά και μεγαλύτερα παιδιά να γνωρίσουν για πρώτη φορά πανέμορφα μέρη της Ελλάδας.

ΥΓ. Όπως μας ενημερώνει φίλος της σελίδας, πιθανόν στο παρελθόν να προέκυψε και γάμος μετά από γνωριμία σε εκδρομή της φιλαρμονικής.

G. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός