Νόστιμη σπιτική λαγάνα Τερπνής – Σερρών
Νόστιμη σπιτική λαγάνα Τερπνής – Σερρών
Φτιάξτε νόστιμη σπιτική λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα!
Η συνταγή μπορεί να γίνει με προζύμι αλλά και μαγιά. Ότι προτιμάτε. Είναι μια γιαγιαδίστικη πεντανόστιμη συνταγή
Υλικά
- 2 κ. γλυκού μαγιά σε σκόνη ή λίγο προζύμι
- 1/2 φλυτζανιού ζεστό νερό, γύρω στους (40°)
- 1 κιλό αλεύρι χωριάτικο (ή 700γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 300 γρ ολικής)
- 1 κ.σούπας αλάτι
- 2 κ.σούπας λάδι
- 2 κ.σούπας ζάχαρη
- λίγο άσπρο σουσάμι
- και λίγο μαύρο σουσάμι
Εκτέλεση συνταγής

Κοσκινίστε καλά το αλεύρι με το αλάτι και κάντε στο κέντρο ένα λάκκο. Προσθέστε τη ζάχαρη, το λάδι, τη μαγιά και 2 κούπες χλιαρό νερό.
Ζυμώστε μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή και ελαστική. Χωρίστε τη σε 2 ή 3 μπάλες και αφήστε το να ξεκουραστεί, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του.
Πλάστε τις λαγάνες σας με τον πλάστη, σκεπάστε και περιμένετε και πάλι να διπλασιαστεί ο όγκος τους (δεν χρειάζεται πολλή ώρα).
Κάντε δαχτυλιές πάνω στις λαγάνες και αλείψτε με λίγο νερό και μετά με το σουσάμι (άσπρο και μαύρο).
Ψήστε στους 200° Κελσίου για 15′-20′.
Μικρό μυστικό:Δοκιμάστε να προσθέσετε στη λαγάνα δενδρολίβανο ή ελιές!
Πηγή για τη συνταγή: Νόστιμη σπιτική λαγάνα Τερπνής – Σερρών το psterpnis.blogspot.gr

Καφέ - Ουζερί - Μεζεδοπωλείο
Νιγρίτα Τηλέφωνο: 2322 023744