Snack Bar - Ψητοπωλείο “ο ΤΟΛΗΣ” στη Νιγρίτα. Τηλεπαραγγελίες: What's Up 698 944 7710 & 2322 770 770

Ξεκίνησε τις πρόβες το τμήμα χορωδίας του δήμου Νιγρίτας

Ξεκίνησε τις πρόβες το τμήμα χορωδίας του δήμου Νιγρίτας

Με τη χορωδία παραδοσιακής μουσικής του δήμου Βισαλτίας στη Νιγρίτα «ταξιδεύουμε» στο χώρο της μουσικής ανιχνεύοντας τις ρίζες της παράδοσής μας!
Οι πρόβες ξεκίνησαν και πραγματοποιούνται στο χώρο του ΚΑΠΗ Νιγρίτας κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 μ.μ με διευθυντή χορωδίας τον κ. Τζένο Δημήτρη.

Ο χώρος των προβών στο ΚΑΠΗ δε σημαίνει ότι πρέπει να είστε συνταξιούχοι μόνο ή να μένετε στη Νιγρίτα για να συμμετέχετε. Μπορείτε να στελεχώσετε τη χορωδία, άνθρωποι όλων των ηλικιών. Τα οφέλη από τη συμμετοχή είναι πολλά και μεγάλα. Έχει τόσο μεγάλη σημασία η ενασχόληση σε μια χορωδία στην παιδεία ενός ανθρώπου.

Η χορωδία προσφέρει γνώσεις, εμπειρίες μοναδικές, κοινωνικοποίηση. Έχοντας μια πορεία σε χορωδία φεύγεις πλούσιος σε συναισθήματα και πολιτισμό μέσα σου.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα αύξηση τόσο ποσοτική όσο και ποιοτική των χορωδιακών σχημάτων όλων των ειδών και ηλικιών. Αυτό καταδεικνύει την ύπαρξη πιο καταρτισμένων διευθυντών χορωδίας που με τον δημιουργικό τους οίστρο έφεραν σε επαφή όλο και περισσοτέρους ανθρώπους κοντά στο χορωδιακό τραγούδι και τις ευεργετικές του επιδράσεις ανεξάρτητα αν πρόκειται για υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο ή όχι.

Πρόγραμμα αγώνων ΠΑΟΚ
Super League 1 Σεζόν 2022-23

Τσακνής & Ρόκκος στα Γερακίνεια 2022 (Αποκλειστικό)

Διάρκεια εκδηλώσεων: Δευτέρα 29 Αυγούστου έως Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022. Τόπος διεξαγωγής: Νιγρίτα Βισαλτίας νομού Σερρών. Το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Η χορωδιακή παιδεία αρχίζει να εκτιμάται περισσότερο αφού πλέον έχει καταστεί φανερό ότι ο ρόλος μιας χορωδίας δεν είναι απλά ψυχαγωγικός, αλλά πολύ πιο σπουδαίος. Είναι μορφωτικός, παιδαγωγικός, κοινω­νικός. Παράλληλα, δηλαδή με τη μουσική καλλιέργεια και ευχαρίστηση που προσφέρει, συμβάλλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των συμμετεχόντων».

Φαίνεται ότι και στους πιο μεγάλης ηλικίας ανθρώπους, οι ζωές τους κυριολεκτικά μεταμορφώθηκαν μετά την απόφασή τους να γίνουν μέλη μιας χορωδίας .Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν αρκεί μία ώρα τραγουδιού σε χορωδία για να μειωθούν σημαντικά οι ορμόνες του στρες όπως η κορτιζόλη και να αυξηθούν οι κυτοκίνες, που βοηθούν στην άμυνα του οργανισμού.

Snack Bar - Ψητοπωλείο “ο ΤΟΛΗΣ”

Νιγρίτα - Τηλεπαραγγελίες: What's Up 6989447710 & 2322770770     Περισσότερα ΕΔΩ

Η συμμετοχή σε κάποια χορωδία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει το στρες και βελτιώνει την ψυχική διάθεση. Με λίγα λόγια κάνει καλό σε μια ευρύτατη γκάμα ανθρώπων ώστε να παραμείνουν υγιείς! 

Κλείνει το άρθρο “Ξεκίνησε τις πρόβες το τμήμα χορωδίας του δήμου Νιγρίτας” με την παρότρυνση να πλαισιώσουμε τους συλλόγους της περιοχής μας που μόνο καλό προσφέρουν.

G. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός

“Snack Bar ο ΤΟΛΗΣ” στη Νιγρίτα. Τηλεπαραγγελίες: What's Up 698 944 7710 & 2322 770 770.