Οδηγίες για τη γρίπη των πτηνών τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Σερρών

Οδηγίες για τη γρίπη των πτηνών από τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Σερρών

Το τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ν. Σερρών, μετά τα κρούσματα του ιού της γρίπης που εμφανίστηκαν σε τέσσερις νεκρούς αργυροπελεκάνους στη λίμνη Κερκίνη, εξέδωσε οδηγίες για την γρίπη των πτηνών σε κατόχους συστηματικών αλλά και οικόσιτων πτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Περισσότερα στη σχετική ανακοίνωση που αναφέρει:

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Σερρών ενημερώνει πως στις 17 Μαρτίου 2022 ανιχνεύτηκε ιός της γρίπης των πτηνών τύπου Α(H5N1) σε τέσσερις (4) αργυροπελεκάνους (Pelecanus crispus), που εντοπίστηκαν νεκροί στην λίμνη Κερκίνη, γεγονός που καταδεικνύει την κυκλοφορία ιών της γρίπης των πτηνών στην άγρια ορνιθοπανίδα της χώρας μας και τον αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης των εκτρεφόμενων πουλερικών την τρέχουσα χρονική περίοδο, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων από γειτονικές χώρες και της υψηλής παθογονικότητας του ιού.

"Ο Λεωνίδας"
Καφέ - Ουζερί - Μεζεδοπωλείο
Νιγρίτα  Τηλέφωνο: 2322 023744

Κατόπιν τούτου οι κάτοχοι συστηματικών αλλά και οικόσιτων πτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων καλούνται να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας για την γρίπη των πτηνών βάσει των οποίων:

​​Χορός 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Σερρών
Παρασκευή 9/12/2022  Είσοδος 15€
Ξενοδοχείο ACROPOL Σέρρες

Απαγορεύεται η διατήρηση των πουλερικών (οικόσιτων, ελευθέρας βοσκής και βιολογικής εκτροφής):

1) σε ανοιχτούς χώρους (προαύλια, αυλές, αγρούς κ.λ.π.) εκτροφών σε περιοχές της Π.Ε. Σερρών που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 2 χιλιομέτρων από υγροβιότοπους, ποταμούς, λίμνες και κάθε είδους υδατοσυλλογές,

2) σε μη περιφραγμένους χώρους σε όλη την επικράτεια της Π.Ε.Σερρών.

Σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο του ΥΠΑΑΤ συνιστάται η διατήρηση των πουλερικών σε κλειστούς χώρους τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Απριλίου.
Σε περιπτώσεις αυξημένης νοσηρότητας ή θνησιμότητας των πουλερικών οι κάτοχοι υποχρεούνται να ενημερώνουν άμεσα τις κτηνιατρικές αρχές για να ληφθούν τα απαραίτητα δείγματα.

Snack Bar - Ψητοπωλείο “ο ΤΟΛΗΣ”

Νιγρίτα - Τηλεπαραγγελίες: What's Up 6989447710 & 2322770770     Περισσότερα ΕΔΩ

X. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός