Ομιλία του καθηγητή κ. Ιωάννη Μάζη στη Νιγρίτα

Ομιλία του καθηγητή κ. Ιωάννη Μάζη στη Νιγρίτα

Προτροπές από π. ΚελεμπέκηΜε την ευκαιρία των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή, ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας διοργανώνει εκδήλωση, στον αύλειο χώρο του Ναού, με ομιλητή τον Ιωάννη Μάζη καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας του Ε.Κ.Π.Α (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 στη Νιγρίτα και ώρα 19:30.

Θέμα ομιλίας: “ΓEΩΠOΛITIKH ANAΛYΣH TOY MIKPAΣIATIKOY ZHTHMATOΣ KAI MAPTYPIEΣ ΔIEΘNΩN ΠAPAΓONTΩN ΓIA THN KATAΣTPOΦH THΣ ΣMYPNHΣ!”

Ιωάννης Μάζης.

Από το 1983 μέχρι το Φεβρουάριο του 2010 δίδασκε Οικονομική Γεωγραφία-Γεωπολιτική στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας. Από τον Φεβρουάριο του 2010 διδάσκει Οικονομική Γεωγραφία στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και συγκεκριμένα στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών. Παράλληλα, παραδίδει μαθήματα Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής της Mέσης Ανατολής και της Τουρκίας Ι & ΙΙ, όπως και των Γενικών Αρχών της Μεθοδολογίας της Έρευνας.

"Ο Λεωνίδας"
Καφέ - Ουζερί - Μεζεδοπωλείο
Νιγρίτα  Τηλέφωνο: 2322 023744

Τίτλοι.
Διδακτορικό Επικρατείας της Γαλλικής Δημοκρατίας (Doctorat D’État es Lettres et Sciences Humaines-Géographie économique), Ινστιτούτο Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αίξ-Μασσαλίας ΙΙ, Αίξ αν Προβάνς της Νοτίου Γαλλίας.

Δίπλωμα Εμβριθών Σπουδών (DEA) (Γεωγραφία Μεταφορών Εμπορευμάτων και Ανάλυση Χώρου), Ινστιτούτο Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αίξ-Μασσαλίας ΙΙ, Αίξ αν Προβάνς της Νοτίου Γαλλίας.
Διπλωματούχος Μηχανικός, Τμήμα Τοπογράφων και Αγρονόμων Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Έργα.
Έχει δημοσιεύσει πάνω από 93 επιστημονικά έργα, ενώ έχει εκδώσει 2 ποιητικές συλλογές και 3 πεζά κείμενα.

Βραβεύσεις.
“Ιππότης του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικος” (Chevalier de l’Ordre des Palmes Académiques/COPA) της Γαλλικής Δημοκρατίας, για την προσφορά του στα Γαλλικά Γράμματα και Πολιτισμό ιδιαιτέρως μέσω της προωθήσεως και αναπτύξεως της Γαλλικής Σχολής της Γεωπολιτικής.

Ανώτατον Αριστείον της Αιγυπτιακής Αριστεράς (Τάγκαμοο) το 2011 [Το αυτό Αριστείον έχουν λάβει μέχρι σήμερα οι Νέλσον Μαντέλα και Γιάσερ Αραφάτ.]
Τιμητική διάκριση για την προσφορά του στην ανάλυση του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος.

Snack Bar - Ψητοπωλείο “ο ΤΟΛΗΣ”

Νιγρίτα - Τηλεπαραγγελίες: What's Up 6989447710 & 2322770770     Περισσότερα ΕΔΩ

Αργυρό και Χάλκινο μετάλιο Διδασκαλίας, Πανεπιστήμιο Federico II της Νάπολης για τη διδασκαλία του σε post doc Πρόγραμμα Γεωπολιτικής (του Δικτύου Πανεπιστημίων υπό την επιστημονική Διεύθυνση του Federico II της Νάπολης) στην Νάπολη και στο Cappri.
Έχει τιμηθεί, επίσης, από τις Μεταπτυχιακές Σχολές των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛΑΣ για την εξαιρετική διδακτική του προσφορά στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα και την επιστημονική του προσφορά με την συμμετοχή του στα Συνέδριά των ως Οργανωτής και Κεντρικός Εισηγητής.

Πηγή για το άρθρο “Ομιλία του καθηγητή κ. Ιωάννη Μάζη” η el.wikipedia.

G. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός