Ο Δήμαρχος Βισαλτίας στη συνάντηση του δικτύου πόλεων με ποντιακές κοινότητες

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας στη συνάντηση του δικτύου πόλεων με ποντιακές κοινότητες

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Δήμου, ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Μασλαρινός Αθανάσιος, συμμετείχε και παρενέβη στη συνάντηση συντονισμού και διαβούλευσης του δικτύου πόλεων με ποντιακές κοινότητες, που έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ, στις 14-16 Οκτωβρίου 2021 και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, για την προώθηση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Στη συνάντηση συντονιστής ήταν ο κ. Δημήτρης Κάρναβος, Δήμαρχος Καλλιθέας & Β΄ Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ, και ομιλητές οι κ.κ.: Κυριάκος Χατζηκυριακίδης, Επίκουρος καθηγητής Έδρας Ποντιακών Σπουδών τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας, Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ και ο δρ. Θεοδόσης Κυριακίδης, διδάκτωρ νεώτερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης.

Snack Bar - Ψητοπωλείο
 “ο ΤΟΛΗΣ”
Νιγρίτα-Τηλεπαραγγελίες
6989447710 & 2322770770

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός ως μέλος του Δικτύου συμμετείχε και παρενέβη στη συζήτηση μεταξύ άλλων Δημάρχων. Παρεμβάσεις επίσης έγιναν από τον κύριο Ιωάννη Βικελίδη, Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄, Διευθυντής Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων Θεσσαλονίκης του ΥΠΕΞ και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.

​Καφέ Ουζερί
"Ο Λεωνίδας"
Νιγρίτα - Σερρών
6977453413 - 2322023744

Τη συνάντηση απασχόλησε, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της διεύρυνσης των στόχων του Δικτύου, με σκοπό να συμπεριληφθεί το σύνολο των γενοκτονιών των Ελλήνων όπως Μικράς Ασίας και του Πόντου, όπως αναφέρθηκε σχετικά και στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Βισαλτίας.
«…Δυστυχώς μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει το να λέει κάποιος είμαι Πόντιος, Μικρασιάτης, Θρακιώτης, Ντόπιος κτλ. Γι αυτό θεωρώ ότι η Κεντρική Κυβέρνηση, κάνει ένα λάθος, αναγνωρίζοντας διαφορετικές ημερομηνίες για κάθε γενοκτονία.
Να πάρουμε μία πρωτοβουλία ούτος ώστε να υπάρχει μια μόνο ημερομηνία «Γενοκτονίας του Ελληνισμού». Ίσως λοιπόν θα έπρεπε και εμείς να διευρύνουμε το Δίκτυο σε προσφυγικών κοινοτήτων ή όποια άλλη ονομασία αποφασίσουμε».

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ «ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΕΩΝ ΜΕ ΠΟΝΤΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ»

X. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός