ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΠέρασε ένας χρόνος που έφυγε ο δικός μας Παπαγιώργης

Πέρασε ένας χρόνος που έφυγε ο δικός μας Παπαγιώργης

Πέρασε ένας χρόνος που έφυγε ο δικός μας Παπαγιώργης
 
Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο στις 18 Φεβρουαρίου 2020 έφυγε από τη ζωή ένας υπέροχος Τερπνιώτης, ο Γιώργος Παπαγεωργίου. Ένας άνθρωπος που αγάπησε πολύ την παράδοση, τον πολιτισμό, τους συλλόγους και τον τόπο του.

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τον αείμνηστο Παπαγιώργη όπως τον ήξερε όλη η Τερπνή, στον ιερό ναό Τριών Ιεραρχών. Παραβρέθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση λόγω της πανδημίας, μέλη του στενού συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος του αείμνηστου Γιώργου Παπαγεωργίου, τιμώντας τη μνήμη του.

Τι όμορφος άνθρωπος. Η μόνη του έννοια η προσφορά.

Η χελιδόνα στην ΤερπνήΣε λίγες ημέρες θα έλθει ο Μάρτης. Πάλι η πρώτη μας σκέψη θα είναι στον αξέχαστο Παπαγιώργη την 1η Μαρτίου, όταν θα είναι η ημέρα του εθίμου της “χελιδόνας”. Να σας θυμίσουμε ότι την πρώτη χρονιά που ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής αποφάσισε να αναβιώσει το πανάρχαιο έθιμο της “χελιδόνας”, ήταν εκεί για τα παιδάκια και το Σύλλογο Γονέων. Τους έκανε τις πρώτες “χελιδόνες” που πήραν οι μαθητές του δημοτικού για να γυρίσουν σε όλη την Τερπνή και να τραγουδήσουν τα χελιδονίσματα. Και φυσικά δε σταμάτησε στις πρώτες χελιδόνες, κατασκεύασε τα επόμενα χρόνια και πρόσφερε στα παιδάκια του σχολείου και πολλές ακόμη χελιδόνες, για να μπορούν να αναβιώνουν το έθιμο κάθε χρόνο, κάθε 1η του Μάρτη.

Εκτός της χελιδόνας, κατασκεύαζε την Τσικνοπέμπτη για τα παιδιά του σχολείου χαρταετούς, “παμπόρια” , δίνοντάς τα μεγάλη χαρά.

Ήταν πρωτοπόρος και παρότρυνε το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής να προχωρήσει στη συλλογή αντικειμένων και φωτογραφικού υλικού και τέλος στη δημιουργία του υπέροχου Λαογραφικού του Μουσείου “Λάζαρος Καρούτας”, όπου φυλάσσεται η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Κλείνοντας το άρθρο “Πέρασε ένας χρόνος που έφυγε ο δικός μας “Γιώργος Παπαγιώργης”, θα πούμε τα ίδια λόγια, αυτά με τα οποία τον αποχαιρετήσαμε την ημέρα που έφυγε από τη ζωή:
“Όλοι εμείς που γνωρίσαμε αυτή την ήρεμη δύναμη, αυτόν τον σεμνό άνθρωπο της προσφοράς, θα τον θυμόμαστε με απέραντο σεβασμό, εκτίμηση και πολλή αγάπη. Θα τον θυμόμαστε πάντα μέσα από όλα αυτά που μας πρόσφερε.”
G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00
4η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 13 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα