ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΠαραχώρηση ιαματικών πηγών στο Δήμο Βισαλτίας

Παραχώρηση ιαματικών πηγών στο Δήμο Βισαλτίας

Παραχώρηση ιαματικών πηγών στο Δήμο Βισαλτίας

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) παραχωρεί για είκοσι πέντε (25) χρόνια τις Ιαματικές Πηγές Νιγρίτας στον Δήμο Βισαλτίας με στόχο την πλήρη αναβάθμιση και αξιοποίηση τους.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου (9/5/2023) του Δήμου Βισαλτίας, υπεγράφη σήμερα στα γραφεία της ΕΤΑΔ η Σύμβαση της απευθείας παραχώρησης με αντάλλαγμα του τουριστικού ακινήτου «Ιαματικές Πηγές Νιγρίτας» προς τον Δήμο Βισαλτίας από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο και Εκτελώντα Χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, Παναγιώτη Μπαλωμένο και τον Δήμαρχο Βισαλτίας, Αθανάσιο Μασλαρινό.

Οι Ιαματικές Πηγές Νιγρίτας αναπτύσσονται σε μία έκταση 12 στρεμμάτων με τις εγκαταστάσεις να περιλαμβάνουν υδροθεραπευτήριο, 14 ατομικούς λουτήρες, ιατρείο και ξενοδοχειακό συγκρότημα 20 ενοικιαζόμενων δωματίων (66 κλίνες).

Με τη σύμβαση παραχώρησης αποδίδεται στην τοπική κοινωνία της Βισαλτίας ένα ακίνητο, η αξιοποίηση του οποίου θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού της περιοχής, αναβαθμίζοντας συνολικά το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της χώρας και τονώνοντας την οικονομική ανάπτυξη στη Βισαλτία και ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Η παραχώρηση του ακινήτου σηματοδοτεί τη λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου και της μονάδας του ξενοδοχείου, ενώ σύμφωνα με τον σκοπό της παραχώρησης ο Δήμος θα προχωρήσει με δικές του δαπάνες στην εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, αδειοδοτήσεων και έργων αναβάθμισης της σπουδαίας αυτή υποδομής. Η διάρκεια παραχώρησης ορίζεται σε 25 έτη από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ το περιθώριο υλοποίησης του σκοπού της σύμβασης είναι πέντε (5) έτη.

Μετά την υπογραφή για την παραχώρηση ιαματικών πηγών, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και Εκτελών Χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου και ο Δήμαρχος Βισαλτίας, έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:

Παναγιώτης Μπαλωμένος:
“Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Βισαλτίας καταφέραμε να ανοίξουμε το δρόμο για την αξιοποίηση ενός σπουδαίου περιουσιακού στοιχείου της χώρας και φυσικού πόρου της ιστορικής περιοχής των Σερρών. Μέσα από τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΕΤΑΔ και Δήμου Βισαλτίας καταφέραμε έπειτα από αρκετά χρόνια να ανταποκριθούμε σε ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και κυρίως να δώσουμε τη δυνατότητα στην πόλη της Νιγρίτας και την ευρύτερη περιοχή να αξιοποιήσει ένα σημαντικό πόλο ανάπτυξης για τους κατοίκους και επισκέπτες της. Η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των ιαματικών πηγών θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάδειξη του ιαματικού τουρισμού της Βισαλτίας και της Βόρειας Ελλάδας, ενώ μέσα από τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος θα τονωθεί σημαντικά η τοπική οικονομία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον κύριο Αθανάσιο Μασλαρινό για την εποικοδομητική συνεργασία όλο αυτό το διάστημα και να τον διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε στο πλευρό του στην προσπάθεια που αναλαμβάνει ο Δήμος Βισαλτίας για την αξιοποίηση του ακινήτου”.

Μασλαρινός Αθανάσιος:
Νέα παράταση Ο Δήμαρχος Μνημόσυνο για τα θύματα Παράταση θητείας αντιδηµάρχων Βισαλτίας Νέοι και του Δημάρχου Αντιδήμαρχος στη Βισαλτία“Ένα πολύ σημαντικό βήμα για τον Δήμο Βισαλτίας έγινε σήμερα με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των ιαματικών πηγών από την Διοίκηση της ΕΤΑΔ και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο και Εκτελώντα Χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου, Παναγιώτη Μπαλωμένο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς από την ΕΤΑΔ με τους οποίους συνεργαστήκαμε, καθώς και τους συνεργάτες μου στο Δήμο και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για τη θετική τους συμβολή για τον σκοπό αυτό. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα να εκφράσω προς τον πρώην Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, χωρίς τη συμβολή του οποίου δεν θα φτάναμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Δηλώνουμε έτοιμοι για τα επόμενα βήματα ένταξης των ιαματικών πηγών σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, τα οποία θα δώσουν την ώθηση που περιμένουμε όλοι στον τουρισμό του Δήμου μας”.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα