Παρουσιάστηκαν τα ευρήματα αρχαιολογικού χώρου Τερπνής

Παρουσιάστηκαν τα ευρήματα αρχαιολογικού χώρου Τερπνής

Σε μια υπέροχη εκδήλωση στην αίθουσα Αθανάσιος Κασακόγιας στο δημαρχείο Νιγρίτας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με την παρουσία πλήθους κόσμου, όπου παρουσιάστηκαν τα νέα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου Τερπνής. (Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022)

Στην έναρξη της παρουσίασης χαιρέτισαν την εκδήλωση ο δήμαρχος κ. Μασλαρινός, ο πατέρας Γεώργιος Καλεμπέκης, η προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Σερρών κ. Μαλαμίδου, η Διευθύντρια σπουδών της Γαλλικής Σχολής Αθηνών κ. Laurianne Sève.

Πρέπει ενωμένοι να συνεχίσουμε τόνισε ο δήμαρχος κ. Μασλαρινός, να αφήσουμε τα πείσματα, ευχαριστώντας όλους τους εμπλεκόμενους στην ανασκαφή.
Σας ευχαριστούμε που κάνατε το όνειρο πραγματικότητα τόνισε ο πατέρας Γεώργιος απευθυνόμενος στο δήμαρχο και στους αρχαιολόγους, ενώ τα ευρήματα είπε έχουν να δώσουν πολλά στην εκκλησιαστική ιστορία.

Εξαιρετικά ήταν μετά τις αναφορές τους στην ανασκαφή και στους αρχαιολόγους, όλα αυτά που παρουσίασαν στον κόσμο η κ. Μαλαμίδου και η κ  Laurianne Sève. Σπουδαίοι θησαυροί ήλθαν στο φως και συμπλήρωσαν τα αρχικά ευρήματα που πριν 30 χρόνια έφερε στο φως η κ. Μαριάννα Καραμπέρη.

Ο δήμαρχος κ. Μασλαρινός ανέφερε την επομένη της εκδήλωσης:

Ήταν όνειρο. Γίνεται πράξη. Ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος των ανασκαφών στην Τερπνή.

"Ο Λεωνίδας"
Καφέ - Ουζερί - Μεζεδοπωλείο
Νιγρίτα  Τηλέφωνο: 2322 023744

Οι πρώτοι επίσημα διακόσιοι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στον τόπο των ανακαλύψεων και στο λαογραφικό μουσείο του Δήμου_Βισαλτίας στη Νιγρίτα.

Ευχαριστώ εκπαιδευτικούς και μαθητές του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Σερρών καθώς και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Ελληνογαλλικής_Φιλίας για την επίσκεψη τους στον Δήμο μας.

Χρειάστηκε να περιμένουμε 30 χρόνια για να ξαναγίνει ανασκαφή σε αυτόν τον αρχαιολογικό χώρο. Γι’ αυτό ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς και με κεφαλαία γράμματα την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών κα Δημητρία Μαλαμίδου και την Διευθύντρια σπουδών της Γαλλικής Σχολής Αθηνών Mme Laurianne Sève.

Ευχαριστώ φυσικά και τους συνεργάτες, οι οποίοι ακολουθούν και στηρίζουν αυτά που μαζί σχεδιάσαμε από την αρχή. Τα καλύτερα έρχονται. Έχουμε άλλα τέσσερα χρόνια μπροστά μας, σε πρώτη φάση.

Κλείνοντας το άρθρο “Παρουσιάστηκαν τα ευρήματα αρχαιολογικού χώρου Τερπνής” εμείς στην Τερπνή και σε όλη την περιοχή τι άλλο θα μπορούσαμε να πούμε για αυτή τη σπουδαία εξέλιξη. Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που επιτέλους ο αρχαιολογικός χώρος Τερπνής θα λάβει τη θέση που του αξίζει !!!

Snack Bar - Ψητοπωλείο “ο ΤΟΛΗΣ”

Νιγρίτα - Τηλεπαραγγελίες: What's Up 6989447710 & 2322770770     Περισσότερα ΕΔΩ

G. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός