Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την απελευθέρωση των Σερρών & αλλαγή ημέρας λαϊκής

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης των Σερρών και αλλαγή ημέρας για τη λαϊκή της πόλης

Από το Δήμο Σερρών ανακοινώθηκε το εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης των Σερρών από τους Βουλγάρους στις 19 Ιουνίου 2013 και ακόμη ότι “λόγω της αργίας για την Απελευθέρωση των Σερρών την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, η λαϊκή αγορά της παραπάνω ημέρας θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021“.

Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της απελευθέρωσης των Σερρών από τους Βουλγάρους (29-6-1913):

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021.

19:00. Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας με τίτλο «200 χρόνια ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»
Η Έκθεση Φωτογραφίας παρουσιάζει στιγμές από την Ελληνική ιστορία της περιόδου της Επανάστασης του 1821, του φωτογράφου Ηλία Περγαντή στον πεζόδρομο Κων. Καραμανλή.

​Καφέ Ουζερί
"Ο Λεωνίδας"
Νιγρίτα - Σερρών
6977453413 - 2322023744

20:00. Δράση «Ξαναζωντανεύω την Ιστορία του τόπου μου»
ΑπόδοσηΣτον χώρο της Πλατείας Ελευθερίας, εμπρός από τον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά, Σερραίου Αρχιστρατήγου των Ελληνικών δυνάμεων στην Μακεδονία κατά την Επανάσταση του 1821, θα πραγματοποιηθεί η δράση Ξαναζωντανεύω την Ιστορία του τόπου μου. Η δράση αυτή συνίσταται στην παρουσίαση των εργασιών των μαθητών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίες παρουσιάζουν κάποιο γεγονός της τοπικής μας ιστορίας με δρώμενο, εικαστική δημιουργία, κουκλοθέατρο, ταινία μικρού μήκους, θέατρο σκιών ή κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο.

Snack Bar - Ψητοπωλείο
 “ο ΤΟΛΗΣ”
Νιγρίτα-Τηλεπαραγγελίες
6989447710 & 2322770770

Ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα βραβεύσει την καλύτερη δημιουργία των μαθητών στην κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης και θα απονείμει αναμνηστικά διπλώματα και επαίνους.

Σάββατο 26 Ιουνίου 2021.

Τελετή βράβευσης.
18:00. Υποδοχή Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.κ. Μαργαρίτη Σχοινά στο Δημαρχείο Σερρών.
18:30. Επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο στο Επισκοπείο.
19:00. Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σερρών, κ Παναγιώτη Σπυρόπουλο στο Διοικητήριο των Σερρών.
20:00. Πανηγυρική Συνεδρίαση του ΔΣ Σερρών στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σερρών «ΜΠΕΖΕΣΤΕΝΙ» – Ανακήρυξη του Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.κ. Μαργαρίτη Σχοινά, ως επίτιμου δημότη του Δήμου Σερρών και απονομή σ’ αυτόν του Χρυσού Μεταλλίου και του Χρυσού Κλειδιού της πόλης.

Κυριακή 27 Ιουνίου 2021.  Συνέχεια στη 2η σελίδα (κάντε κλικ ΕΔΩ).

X. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός