ΑρχικήΑΘΛΗΜΑΤΑΠρόγραμμα πανηγυριού Ζωοδόχου Πηγής Τερπνής 2023

Πρόγραμμα πανηγυριού Ζωοδόχου Πηγής Τερπνής 2023

Πρόγραμμα πανηγυριού Ζωοδόχου Πηγής Τερπνής 2023

Από την επιτροπή πανηγύρεως ανακοινώθηκε το εορταστικό και αθλητικό πρόγραμμα του πανηγυριού.

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

19:00. Πανηγυρικός εσπερινός στο παρεκκλήσι Ζωοδόχου Πηγής στα “Πλατανούδια”
20:30. Εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων στο χώρο της παλαίστρας με νταούλια και ζουρνάδες. Δωρεάν φαγητό και ποτό για όλο τον κόσμο

Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

08:00.  Θεία λειτουργία στο παρεκκλήσι Ζωοδόχου Πηγής στα “Πλατανούδια
11:00.  Πρωινά αγωνίσματα: ποδηλατοδρομία, τρέξιμο, λιθοβολία, άλμα εις μήκος
17:00.  Αγώνες παραδοσιακής πάλης στο χώρο της παλαίστρας (Βίντεο)

Σάββατο 22 Απριλίου 2023 – Ιπποδρομίες

17:30.  1000 μέτρα
18:00.  1400 μέτρα
18:30.  1800 μέτρα

Συνέχεια στο πρόγραμμα πανηγυριού Ζωοδόχου Πηγής Τερπνής με λίγα λόγια για πάλη που δανειστήκαμε από το blogspot “psterpnis“.

Δεκάδες παλαιστές συρρέουν κάθε χρόνο στην Τερπνή, αναβιώνοντας ένα πανάρχαιο λαϊκό άθλημα, αλλά διεκδικώντας και υψηλά χρηματικά έπαθλα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κόσμο έχει η πάλη με τα παραδοσιακά κισπέτια που είναι αναπόσπαστο στοιχείο στα μεγάλα τοπικά πανηγύρια και με ιδιαίτερα μακρά ιστορία στην περιοχή.

Πρόγραμμα πανηγυριού Αγίου Αθανασίου Νιγρίτας.

Μιλάμε για ελληνορωμαϊκή και ελεύθερη πάλη όπου οι παλαιστές (πεχλιβάνηδες ή πιλιβάνοι) παλεύουν λαδωμένοι με λάδι ή λίπος, φορώντας στενά, κοντά, χειροποίητα δερμάτινα παντελόνια, από δέρμα βουβαλιού βάρους περίπου 13 κιλών που ονομάζονται κισπέτια ή κιουσπέτια παρουσιάζοντας θέαμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το λάδι δυσκολεύει τους αντιπάλους τους και με τις περίτεχνες λαβές και κινήσεις τους προσφέρουν ένα μοναδικό εντυπωσιακό θέαμα στο παρευρισκόμενο κοινό που χειροκροτεί με ενθουσιασμό, νικητές και ηττημένους.

Νικητής θεωρείται αυτός που βάζει κάτω τον αντίπαλο, ώσπου να πει “πες”‘. Δηλαδή ώσπου να παραδεχτεί ρητά την ήττα του. Ή αλλιώς, ώσπου τον βάλει ανάσκελα μέχρι “να φάει η πλάτητ’ χώμα”. Αυτό θα το κρίνει ο κριτής που είναι ξεχωριστός για κάθε ζευγάρι παλαιστών και παρακολουθεί κάθε δευτερόλεπτο του αγώνα με ιδιαίτερη προσοχή.

Πρόγραμμα πανηγυριού Αγίου Γεωργίου Ανθής.

Το αγωνιστικό μέρος των πανηγυρικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει εκτός της πάλης, αγώνες σκοποβολής και ιπποδρομίες αλλά και ποδηλατοδρομίες και πεζοδρομίες. Το αποκορύφωμα είναι την Παρασκευή που γίνεται η πάλη, όπου ατέλειωτος κόσμος πλημμυρίζει την παλαίστρα για να παρακολουθήσει τους παραδοσιακούς αγώνες.

Κλείνει το άρθρο “Πρόγραμμα πανηγυριού Ζωοδόχου Πηγής” με βίντεο από την παλαίστρα, από το πανηγύρι του 2006. Όταν “κατέβει” το βίντεο θα το βρείτε ΕΔΩ.
G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα