Πρόγραμμα πανηγύρεως ναού Αγ Δημητρίου Τερπνής

Πρόγραμμα πανηγύρεως ναού Αγ Δημητρίου Τερπνής

Από τον αιδεσιμότατο πατέρα Δημήτριο Μεργιανιώτη και την εκκλησιαστική επιτροπή του ναού, με λαμπρότητα και κατάνυξη θα τιμηθεί και φέτος η γιορτή του Αγίου Δημητρίου Τερπνής, προστάτη της Κοινότητας Τερπνής με πλούσιες θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Το πλήρες πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων όπως ανακοινώθηκε από τον ιερέα και την εκκλησιαστική επιτροπή έχει ως εξής:

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ – ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΕΡΠΝΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
5:30 μ.μ Υποδοχή Σταυρού με τεμάχιο Τιμίου Ξύλου στα προπύλαια του Ιερού Ναού.
6:00 μ.μ Αναστάσιμος Εσπερινός μετά θείου Κηρύγματος.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
7:30 π.μ Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
5:00 μ.μ Ιερά παράκλησις στον Τίμιο Σταυρό και Αγιασμός.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
7:30 π.μ Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
8:00 μ.μ  Αγρυπνία (Εσπερινός Όρθρος Θ. Λειτουργία).
(Θα ψάλλει ο πρωτοψάλτης τουΙ. Ν Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας κ. Κων/νος Καραγιώρας)

ΤΡΙΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
6:00 μ.μ Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου.
χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτας κ.κ Θεολόγου. (Θα ψάλλει ο πρωτοψάλτης του Ι.Μ.Ν Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών κ. Αστέριος Γούναρης).

"Ο Λεωνίδας"
Καφέ - Ουζερί - Μεζεδοπωλείο
Νιγρίτα  Τηλέφωνο: 2322 023744

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
7:30 π.μ Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
5:00 μ.μ Εσπερινός του Αγίου Νέστορος και Ιερά Παράκλησης του Αγίου Δημητρίου.
6:00 μ.μ Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Δημητρίου και του Τιμίου Ξύλου, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου Βισαλτίας.

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
7:30 π.μ Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
5:00 μ.μ Εσπερινός της Αγίας Σκέπης και Ιερό Ευχέλαιο.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου Τερπνής ανεγέρθηκε τό 1740, όπως μαρτυρείται στο εγκαίνιο της Αγίας Τράπεζας. Ο Ναός κάηκε και καταστράφηκε επί τουρκοκρατίας και ανεγέρθηκε εκ νέου σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής. Είναι κατάγραφος από αγιογραφίες του 18ου αιώνα και στην ξύλινη οροφή φέρει ωραία διακοσμητικά σχέδια. Οι εικόνες του τέμπλου χρονολογούνται στην εικοσαετία 1865-85 και έχουν καταγραφεί από την αρμόδια Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Τα τελευταία έγιναν εργασίες συντήρησης του Ναού και επενδύθηκε με πέτρα η εξωτερική ανατολική πλευρά.

Επίσης εκτός του εκκλησιαστικού προγράμματος όπως κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής θα ετοιμάσει και παραδοσιακές εκδηλώσεις με χορούς, κάστανα, γλυκό κυδώνι και ντόπιο κρασί, μετά τη θεία Λειτουργία την ημέρα γιορτής του Αγίου Δημητρίου.

Κλείνοντας το άρθρο “Πρόγραμμα πανηγύρεως ναού Αγ Δημητρίου Τερπνής” , σας προτείνουμε να δείτε ΕΔΩ το βίντεο της Τερπνής, όπου συμπεριλαμβάνονται και πλάνα του ναού Αγίου Δημητρίου. 

Snack Bar - Ψητοπωλείο “ο ΤΟΛΗΣ”

Νιγρίτα - Τηλεπαραγγελίες: What's Up 6989447710 & 2322770770     Περισσότερα ΕΔΩ

G. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός