Σεφταλιές, Κυπριακό φαγητό  της κ Αθηνάς    

Σεφταλιές, Κυπριακό φαγητό  της κ Αθηνάς από το blogspot του psterpnis.

 ΥΛΙΚΑ 

.500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
· 500 γρ. κιμά αρνίσιο
· 2 αυγά
· 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
· 2 κρεμμύδια τριμμένα
· ψίχα από 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
· αλάτι
· πιπέρι
· 2-3 σκέπες αρνίσιες
· λίγη πάπρικα
· 7 κουταλιές γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αθηνά Τερζάκη. Πλένουμε τις σκέπες του αρνιού με μπόλικο κρύο νερό και τις αφήνουμε για λίγο σε ένα λεκανάκι με νερό και ξίδι.
· Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού και τη στύβουμε πολύ καλά για να φύγει όλο το νερό.
· Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε τους κιμάδες, τα κρεμμύδια, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, την ψίχα του ψωμιού, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε και πλάθουμε μακρόστενα κομμάτια.
· Βγάζουμε τις σκέπες από το νερό, τις στραγγίζουμε καλά και τις κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια να χωράει η γέμιση για να τυλιχθεί.
· Τυλίγουμε τις σεφταλιές μια μια με ένα κομμάτι από τη σκέπη, όπως τα ντολμαδάκια.
· Ψήνουμε τις σεφταλιές στα κάρβουνα ή στο γκριλ της ηλ. κουζίνας για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
· Έπειτα, ανακατεύουμε το γιαούρτι με την πάπρικα και σερβίρουμε βάζοντας από μια κουταλιά σε κάθε μερίδα.

Περισσότερες συνταγές της κ. Αθηνάς Τερζάκη και όχι μόνο μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία “ΣΥΝΤΑΓΕΣ“. 

G. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός