“Snack Bar ο ΤΟΛΗΣ” στη Νιγρίτα. Delivery: What's Up 698 944 7710 & 2322 770 770 Αστική χρέωση

Σεφταλιές, Κυπριακό φαγητό  της κ Αθηνάς

Σεφταλιές, Κυπριακό φαγητό  της κ Αθηνάς από το blogspot του psterpnis.

 ΥΛΙΚΑ 

.500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
· 500 γρ. κιμά αρνίσιο
· 2 αυγά
· 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
· 2 κρεμμύδια τριμμένα
· ψίχα από 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
· αλάτι
· πιπέρι
· 2-3 σκέπες αρνίσιες
· λίγη πάπρικα
· 7 κουταλιές γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αθηνά Τερζάκη. Πλένουμε τις σκέπες του αρνιού με μπόλικο κρύο νερό και τις αφήνουμε για λίγο σε ένα λεκανάκι με νερό και ξίδι.
· Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού και τη στύβουμε πολύ καλά για να φύγει όλο το νερό.
· Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε τους κιμάδες, τα κρεμμύδια, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, την ψίχα του ψωμιού, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε και πλάθουμε μακρόστενα κομμάτια.
· Βγάζουμε τις σκέπες από το νερό, τις στραγγίζουμε καλά και τις κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια να χωράει η γέμιση για να τυλιχθεί.
· Τυλίγουμε τις σεφταλιές μια μια με ένα κομμάτι από τη σκέπη, όπως τα ντολμαδάκια.
· Ψήνουμε τις σεφταλιές στα κάρβουνα ή στο γκριλ της ηλ. κουζίνας για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
· Έπειτα, ανακατεύουμε το γιαούρτι με την πάπρικα και σερβίρουμε βάζοντας από μια κουταλιά σε κάθε μερίδα.

“Snack Bar ο ΤΟΛΗΣ” στη Νιγρίτα. Τηλεπαραγγελίες: What's Up 698 944 7710​ & 2322 770 770.

Περισσότερες συνταγές της κ. Αθηνάς Τερζάκη και όχι μόνο μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία “ΣΥΝΤΑΓΕΣ“. 

G. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός