Σοκολατόπιτα από την κ. Ντίνα Σπυρούδη από Τερπνή Σερρών
Αυτός ο κορωνιός νομίζω ότι μας έχει χαλάσει την διάθεση. Γι΄ αυτό θα κάνουμε μια σοκολατόπιτα να πάνε τα φαρμάκια κάτω.
Υλικά για σοκολατόπιτα:
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
350 γρ ζάχαρη
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
115 γρ βούτυρο λιωμένο όχι καυτό
240 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
270 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
30 γρ κακάο.
Υλικά για τη σως:
500 ml γάλα
300 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ χτυπάω είτε με το μίξερ, είτε με το σύρμα τα αυγά να αφρατέψουν.
Προσθέτω τη ζάχαρη ανακατεύοντας δυνατά, μέχρι το μείγμα να πάρει παστέλ κίτρινο χρώμα.
Ρίχνω την βανίλια, το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύω και προσθέτω και το γάλα.
Αφού αναμείξω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο, τα προσθέτω σταδιακά στο μπολ.
Προετοιμάζω το ταψί ή το πυρέξ (20×30 εκ) με βούτυρο και κοσκινισμένο κακάο και ρίχνω μέσα το σοκολατένιο μείγμα.
Ψήνω στο φούρνο στους 180*C, στις αντιστάσεις, για 45 – 50 λεπτά (πρέπει να είναι ψημένο όπως το κέικ, να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή).
Το βγάζω από το φούρνο, κόβω σε κομμάτια και με ένα ξυλάκι το τρυπάω όσο πιο πολύ γίνεται παντού, μέχρι τον πάτο.

“ο ΤΟΛΗΣ”
Νιγρίτα-Τηλεπαραγγελίες
6989447710 & 2322770770
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω καλά το γάλα, το ρίχνω στην κουβερτούρα αφήνω 2 λεπτά να ζεσταθούν τα υλικά και ανακατεύω να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Το ρίχνω στο ταψί (ζεστά και η πίτα και το υγρό σοκολάτας) φροντίζοντας να το γυρίσω να κατανεμηθεί ομοιόμορφα και αφήνω για 2 ώρες να απορροφηθεί.
Ξανακόβω τα κομμάτια και σερβίρω. Μπορώ να συνοδεύσω με παγωτό.