ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΣτις Αζόρες ο Δήμος Σερρών και το 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

Στις Αζόρες ο Δήμος Σερρών και το 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

Στις Αζόρες ο Δήμος Σερρών και το 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

Δελτίο τύπου Δήμου Σερρών (Πέμπτη 18 Απριλίου 2024)

Στις ΑζόρεςΟ Δήμος Σερρών και το 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, αποτελώντας μέλος της ένωσης «In Rural Europe”, (Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία), συμμετείχε στην δεύτερη διακρατική συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και στο συνέδριο «Ανάπτυξη και Προοπτικές των Αγροτικών Περιοχών», από τις 7 έως τις 13 Απριλίου 2024.

Τον Δήμο εκπροσώπησε η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Βασιλική Πανταζή ενώ το 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών εκπροσώπησε η εκπαιδευτικός Βασιλική Τζίντζιου.

Στις ΑζόρεςΣυγκεκριμένα, κατά το συνέδριο μελετήθηκε η περίπτωση, κατά την οποία το μοναδικό φυσικό στοιχείο των νησιών, δηλαδή η λάβα κατάφερε να αξιοποιηθεί για την καλλιέργεια, παραγωγή και εμπορία κρασιού και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας και του πρωτογενή τομέα, δίνοντας προοπτική στους νέους κατοίκους.

Στις ΑζόρεςΚατά την διάρκεια των επισκέψεων, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη των νησιών των Αζορών, 5 δημάρχους των νησιών, με εκπροσώπους της Περιφέρειας, καθώς και με παραγωγούς κρασιών και γαλακτοκομικών προϊόντων. Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και με εκπαιδευτικούς φορείς των νησιών.

Στις παραπάνω συναντήσεις παρουσιάστηκε η πόλη των Σερρών και η ευρύτερη περιοχή, ενώ έγιναν οι κατάλληλες επαφές με σκοπό την μελλοντική συνεργασία για την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Πηγή του άρθρου “Στις Αζόρες ο Δήμος Σερρών” και οι εικόνες είναι η ιστοσελίδα του Δήμου.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

7η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 11 Μαΐου, 2024 20:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα