Συναυλία μνήμης στη Νιγρίτα για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Συναυλία μνήμης στη Νιγρίτα για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Στον εορτασμό των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή συμμετέχει και ο δήμος μας, ο δήμος Βισαλτίας Σερρών, ο οποίος σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών  διοργανώνει μια υπέροχη μουσική συναυλία στην πλατεία της Νιγρίτας αυτό το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 19:30 με ελεύθερη είσοδο.

Η επέτειος των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, έχει αφήσει τραυματικό αποτύπωμα στη συλλογική συνείδηση όχι μόνον των Μικρασιατών που ξεριζώθηκαν από τη γενέθλια γη τους, αλλά και όλων των Ελλήνων.

Τα 100 χρόνια αποτελούν επέτειο ορόσημο μνήμης, ιστορίας, πολιτισμού, τραγικής μνήμης, αιματηρής ιστορίας. Πρόκειται για ένα πολιτισμό τριών χιλιάδων χρόνων με μοναδική αίγλη και πολυπολιτισμική παρουσία. Η επέτειος επαυξάνει την ανάγκη απόδοσης της οφειλόμενης τιμής στην ιερή μνήμη των Μικρασιατών προσφύγων και αυτό θα κάνει ο δήμος Βισαλτίας το Σάββατο .

Το δελτίο τύπου του δήμου αυτολεξεί αναφέρει:

«Με δύο πατρίδες…» συναυλία – αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό.

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών σε συνεργασία με τον Δήμο Βισαλτίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τον ξεριζωμό του Μικρασιατικού Ελληνισμού, διοργανώνει συναυλία – αφιέρωμα στις αλησμόνητες πατρίδες.

"Ο Λεωνίδας"
Καφέ - Ουζερί - Μεζεδοπωλείο
Νιγρίτα  Τηλέφωνο: 2322 023744

Μια ιστορική και μουσική διαδρομή στα μονοπάτια των προγόνων μας, που άφησαν ανεξίτηλο το πολιτιστικό τους στίγμα. Με αφετηρία τη Σμύρνη και το Αϊβαλί, την Πόλη και όλη την Ανατολική Θράκη, την Τραπεζούντα και την ευρύτερη περιοχή όπου μεγαλούργησε ο Ποντιακός ελληνισμός και με προορισμό την Ελλάδα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια και πλαισιώνεται από ιστορική αφήγηση με αναφορά στα γεγονότα, που άλλαξαν την ιστορία του τόπου μας.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, στις 19:30, στην Κεντρική Πλατεία της Νιγρίτας.

Είσοδος ελεύθερη

Συμμετέχουν:
Θοδωρής Μπιτζίδης – Κιθάρα και τραγούδι
Αθανάσιος Πάντας – Πιάνο
Γιώργος Χονδρογιάννης – Μπουζούκι
Κυριάκος Κατσαβός – Ποντιακή λύρα και τραγούδι
Το μουσικό σχήμα παραδοσιακής μουσικής “Εν Τράτα”:
Ελένη Μελίνα Μπιτζίδου – Σαντούρι και τραγούδι
Χρήστος Δανάς – Βιολί
Μιχάλης Αναστασίου – Λαούτο και τραγούδι
Νίκος Βαρελάς – Κρουστά.
Αφήγηση: Φανή Ασπογαλή.

Κλείνοντας το άρθρο “Συναυλία μνήμης στη Νιγρίτα για τη Μικρασιατική Καταστροφή” να σας παρουσιάσουμε το video για την όμορφη πόλη της Νιγρίτας Σερρών που θα το βρείτε ΕΔΩ.

Snack Bar - Ψητοπωλείο “ο ΤΟΛΗΣ”

Νιγρίτα - Τηλεπαραγγελίες: What's Up 6989447710 & 2322770770     Περισσότερα ΕΔΩ

G. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός