Συνελήφθη στις Σέρρες για αρχαιοκαπηλία

Συνελήφθη στις Σέρρες για αρχαιοκαπηλία

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου ενημέρωσης δημοσιογράφων Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 σε περιοχή του Ν. Σερρών έγινε σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων.
Ο συλληφθείς προσπαθούσε να πουλήσει αργυρά, χρυσά νομίσματα, εικόνα, σταυρό, φωτοστέφανο …..

Την παραπάνω “πραμάτια” του τη διαφήμιζε στο διαδίκτυο με σκοπό να βρει αγοραστές.

Περισσότερα στο σχετικό δελτίο της ΕΛ.ΑΣ που αναφέρει:

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας συνελήφθη ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων

"Ο Λεωνίδας"
Καφέ - Ουζερί - Μεζεδοπωλείο
Νιγρίτα  Τηλέφωνο: 2322 023744

Επιχείρησε να πουλήσει αργυρά και χρυσά νομίσματα, καθώς και θρησκευτικά κειμήλια

Συνελήφθη χθες (27 Ιουλίου 2022) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ένας αλλοδαπός άνδρας, για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας, να προσπαθεί να πουλήσει:
5 αργυρά και 2 χρυσά νομίσματα,
2 επιστήθιους σταυρούς,
4 επιστήθια εγκόλπια,
1 φωτοστέφανο,
τα οποία σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των αρχαιολόγων εμπίπτουν στις προσταστευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Επίσης επιχείρησε να πουλήσει και μία θρησκευτική εικόνα, που σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των αρχαιολόγων αποτελεί πολιτιστικό αγαθό με ιστορική αξία και χρήζει περαιτέρω εκτίμησης.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι σε προγενέστερο χρόνο είχε αναρτήσει διαδικτυακή αγγελία πώλησης των παραπάνω αντικειμένων, επιδιώκοντας να βρει υποψήφιους αγοραστές.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, 2 μεγεθυντικοί φακοί και τα χρηματικά ποσά των 100 ευρώ και 120 λέβα.

Snack Bar - Ψητοπωλείο “ο ΤΟΛΗΣ”

Νιγρίτα - Τηλεπαραγγελίες: What's Up 6989447710 & 2322770770     Περισσότερα ΕΔΩ

Επιπλέον κατασχέθηκε και ένα όχημα ιδιοκτησίας του, που χρησιμοποιούσε για την παράνομη δραστηριότητά του.
Τα κατασχεμένα νομίσματα και θρησκευτικά κειμήλια θα σταλούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για περαιτέρω αρχαιολογική εκτίμησή τους.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

X. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός